Nadbiskup Aldo Cavalli: Svi ste dobrodošli u Međugorje da upoznate Isusa i Isus vas

Pod geslom ”Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11, 28-30) ovogodišnji Međunarodni molitveni festival mladih održava se 33. put, a trajat će od 1. do 6. kolovoza. Tisuće mladih i ove godine slušat će kateheze i svjedočanstva, moliti, sudjelovati na večernjem molitvenom programu…

Dosadašnji međugorski župnik fra Marinko Šakota najavio je kako se Mladifest vraća na stari termin, odnosno da jutarnji program ponovno počinje molitvom u devet sati, a ne u deset.

Misna slavlja predslavit će nadbiskup Barcelone kardinal Juan José Omella, generalni ministar franjevačkog reda fra Massimo Fusarelli, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, biskup mostarsko duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko –mrkanski mons. Petar Palić.

Kateheze će držati fra Jozo Grbeš, fra Massimo Fusarelli, s. Dominika Anić, Ankica Baković i međugorski župni vikar fra Renato Galić, uz to bit će i 12 svjedočanstava mladima, film zajednice Cenacolo o tome kako snimaju film i naravno još puno pjesme i molitve. Očekuju se deseci tisuća mladih, a sve ih je pozvao preko naših YouTube kanala Media Mir Međugorje i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli.

”Svi ste dobrodošli ovdje u Međugorje, gdje postoji samo jedna svrha u ovom dubokom i lijepom susretu mladih ovdje u Međugorju. Samo jedan cilj, da Gospodin Isus upozna svakoga od vas i da svatko od vas upozna Gospodina Isusa. U ovom dubokom susretu Gospodin nam daje svoj mir u srcu, što znači svoju prisutnost. U ovom dubokom susretu Gospodin nam daje svoj duh, u nama, u svima nama s njegovim mirom i Njegovim duhom.

Apostoli, obični, nepismeni ribari, gotovo svi su otišli iz Jeruzalema i u 20-30 godina proširili se po čitavom svijetu. Oni nisu željeli ništa. S Isusovim mirom u sebi, s Njegovom prisutnošću, sa snagom Duha Svetoga naviještali su po cijelom svijetu da je Bog, Bog Otac – Ljubav i da se Isus htio približiti svakome od nas i popratiti svakoga od nas. I da je Bog Otac u Isusu poslao svakome od nas snagu, inteligenciju, milost, mudrost Duha Svetoga. Dobrodošli u ovo mjesto susreta Isusa sa svakim od vas”, kazao je u svojoj poruci mladima nadbiskup Cavalli.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne