Nadbiskup Aldo Cavalli u Barceloni slavio misu, predvodio klanjanje, držao kateheze…

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli posjetio je Španjolsku na poziv predsjednika Španjolske biskupske konferencije i nadbiskupa Barcelone, kardinala Juana Joséa Omelle, koji ga je pozvao tijekom prošlogodišnjeg Mladifesta kada je s mladima iz svoje nadbiskupije posjetio Međugorje.

Nadbiskup Cavalli u pratnji svoga tajnika fra Antonija Primorca posjetio je Barcelonu i Madrid. Na molitvenim susretima uz klanjanje, krunice, svetu misu, održao je kateheze te posjetio simbolična mjesta posebnog vjerskog značaja u ovim gradovima.

Nadbiskupa Cavallija i fra Antonija na ovim susretima pratio je Oriol Vives, predsjednik Fondacije Centro Medjugorje.

Posjetili su Hram Srca Isusova, gdje im je otac Francesc Rius ispričao priču o ovom prekrasnom katalonskom hramu iskupljenja, koji je izgrađen donacijama vjernika iz Katalonije i drugih dijelova Španjolske te Latinske Amerike.

Nadbiskup Cavalli susreo se i s kardinalom Omellom i pomoćnim biskupom barcelone Javierom Vilanovom, a mons. Cavalli posjetio je i benediktinski samostan Montserrat, gdje su s bratom Antónom Gordillom razgledali mjesto te s drugim redovnicima u ovom samostanu ostali na ručku, a onda su se poklonili i pomolili kod kipa Majke Božje Montserratske.

Nezaobilazna destinacija svih onih koji dolaze u glavni katalonski grad je posjet bazilici Svete Obitelji (La Sagrada Familia), gdje se nakon obilaska nadbiskup Cavalli molio pred grobom velikog arhitekta Antonija Gaudija.

Kardinal Juan José Omella bio je vrlo sretan i zahvalan što ima priliku primiti nadbiskupa Cavallija u svoj dom, a potom su obišli i neke kuće i molitvene zajednice u Barceloni, a čiji je nastanak plod Međugorja.

U subotu 13. svibnja, na svetkovinu Gospe Fatimske, dan je nastavljen u crkvi Svete Marije od Milosti u Barceloni, gdje su se okupili brojni vjernici, koji su doživjeli iskustvo molitve kao u Međugorju, s programom vrlo sličnim onome koji se svakodnevno živi u župi sv. Jakova u Međugorju. Molila se krunica, euharistijsko klanjanje, biskup Aldo Cavalli održao je katehezu, slavila se euharistija…

Kateheze su uglavnom bile usmjerene na Djevicu Mariju, na njezin jednostavan život, na njezin skroviti život u Nazaretu. Također govorio je i o značenju i važnosti života poput života Djevice Marije za kršćanina.

U svojoj propovijedi na svetoj misi nadbiskup Cavalli govorio je o križu, važnosti euharistije i kako se ona ne može razumjeti bez zahvata Duha Svetoga te kako je cijelo čovječanstvo čekalo, ne samo raspeće, nego i uskrsnuće i mogućnost da ga razumijemo u svjetlu Duha Svetoga.

”Velika je milost Božja, ne samo za španjolski narod nego i za cijelu Latinsku Ameriku, jer nas je posjetio izaslanik našeg dragog pape Franje u Međugorju”, oduševljeno su poručili vjernici koji su se imali priliku susresti s nadbiskupom Aldom Cavallijem i moliti s njim.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne