Nadbiskup Cavalli na Veliku Gospu predslavio misu u Međugorju

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli predvodio je svečano večernje misno slavlje na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju, večeras na blagdan Velike Gospe, odnosno Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Njemu je koncelebriralo 77 svećenika, a u svojoj propovijedi kazao je kako je sadržaj naše vjere izrečen preko dogmi, a da glede Blažene Djevice Marije ispovijedamo četiri vjerske istine, četiri dogme – Djevica i Majka; Majka Božja; Bezgrješno začeta; uznesenje na nebo dušom i tijelom.

”Ove četiri dogme nam predstavljaju Mariju u odnosu s Isusom. Bog je izabrao Mariju da bude majka Isusa, koji je sin Božji. Marija je izabrana kako bi podarila ljudsku narav Božjem Sinu. Marija Majka Sina Božjega, Marija Majka Božja”, a osvrćući se na misna čitanja kazao je kako je Marija cijelim svojim životom i sada u raju darovala i daruje svoj život u jedinstvu s Isusom, njezinom sinom u borbi protiv Zmaja.

”Danas, u vjeri, Marija se predstavlja u svojoj stvarnosti kakva jest. Isus, njezin sin je uskrsnu,  Isus živi. I ona Marija, uznesena je u Bogu i živi, živi zauvijek. I u Bogu zagovara za nas”, kazao je mons. Cavalli, koji je tumačeći današnje evanđelje govorio o susretu Marije i Elizabete, koja joj je rekla: Blago tebi što povjerova, predstavljajući je kao uzor vjere u Boga.

”Marija, puna Duga Svetoga, odgovara naglašavajući svoje izvanredno iskustvo susreta s Bogom i Božju vjernost u svom naumu spasenja, i zahvaljuje Mu toliko jer je želio izabrati nju, poniznu djevojku iz Nazareta da bude majka Njegovog sina Isusa”, kazao je nadbiskup Cavalli koju je svoju propovijed zaključio riječima kojima ”su stari nazivali Djevicu Mariju – Djevice Majko, kćeri svoga Sina, ponizna i najveća od svakog stvorenja, oduvijek mišljena za ostvarenje Božjeg nauma”.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne