Neda Mirjana Katić iz Sinja svakog mjeseca već osam godina dovodi hodočasnike

Uoči 40. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju rijeke hodočasnika slile su se u ovo malo hercegovačko mjesto. Tako smo dočekali radosna srca i hodočasnike iz Sinja i okolice. Došli su u Međugorje predvođeni Nedom Mirjanom Katić.

“Kao mnogi na svoje prvo hodočašće sam krenula s križem, s obiteljskim problemima. I kad sam došla tu, na današnji dan točno 20 godina (25 .lipnja 2021.). Prije dva dana pronašla sam poruku koju sam dobila upravo na današnji dan, prije 20 godina. Par godina sam hodočastila samostalno i u mom životu su se počele događati nevjerojatne stvari. Kad sam prvi put došla tu osjetila sam takav mir, takvu ljubav prema svim hodočasnicima koji su bili tu. Imala sam potrebu da sve grlim, da sve ljubim. I kad sam se vratila kući, to su primijetili i moji. U meni se nešto promijenilo. U meni je nešto puklo. Ta silna ljubav nije mogla, ono što se kaže bez granica. Polako, polako hodočastila sam i moj muž je krenuo za mnom, sa mnom. Nakon par godina da se razumijemo! U tom razdoblju jedna gospođa iz Splita je dovodila hodočasnike i nastojala sam u tom vremenu doći svaki mjesec kao hodočasnica. I kad je moj muž došao u Međugorje ja sam ga zavjetovala Majci jer je psovao. I Majci sam se molila i rekla sam majko draga ja ga dovodim, a ti ga oslobodi od svega ono što nije dobro. I kad je moj muž došao i kad smo stali ispred Majke, išli smo na Brdo ukazanja, vratili smo se pred crkvu. I od tog dana moj muž više nije opsovao”, govori nam Neda Mirjana Katić o svojim prvim dolascima u Međugorje.

Ona je tada u zahvalu Gospi, iako je operirala kralježnicu zavjetovala da će bez naknade njegovati dvije osobe. Išla je i u crkvu Gospe Sinjske da joj nađu te dvije osobe, ali…

”Bog je imao drugi plan sa mnom. Tadašnji naš župnik me je pozvao u Franjevački svjetovni red. Pribilježio je sve moje podatke. Nakon par mjeseci ja dolazim s grupom u Međugorje koja je tada išla. Negdje na trećoj postaji ja sam u dubini svoje duše, srca čula glas: ‘Ti ćeš mi dovoditi hodočasnike’. I ja onako Isuse moj dragi gdje ću ja to, ja ne znam riječi progovoriti, ja vam imam samo osam razreda osnovne škole, dijete sam sa sela, mene je majka sve naučila o seoskim poslovima, ali nažalost osmogodišnja škola i to je to… Nekako sam bila plaha i sa svojim Isusom i s Majkom razgovarala ne mogu ja to. Ja sam se šest mjeseci borila s tim pozivom. Gdje ću ja, ne mogu ja to, to je nemoguća misija. To je bio kraj mjeseca svibnja, a u studenom sam na blagdan Krista Kralja, hodočastila s nekom grupom. Došli smo na Križevac, od postaje do postaje. I ja onako kažem svom Isusu, smatram da su moje molitve najuslišanije kad ja razgovaram s njim kao prijateljem: ‘Ti si Isuse stavio u moje srce poziv, ali ja se ne mogu odlučiti. Ako mi danas dadeš znak da ja dovodim hodočasnike, ja pristajem’. I stvarno dobila sam znak taj dan. I kad smo izišli na Križevac pomolili smo se kao grupa svi zajedno. I onako smo posjedali sa strane. I ja kažem drage moji braćo i sestre evo ja već šest mjeseci borim se s tim svojim pozivom koji sam dobila u srce da dovodim majci hodočasnike. Nisam se usudila i evo danas je meni Gospodin stavio u srce, to je od njega i ja pristajem. I par žena okolo kaže da one na tu nakanu već mole”, objašnjava nam Neda Mirjana Katić kako je počelo njezino dovođenje hodočasnika u Međugorje koje traje već osam godina. Osam godina svaki mjesec je skupina hodočasnika u Međugorju.

”Ja sam Majci obećala kad god budem mogla da ću doći i ja i sve ovo vrijeme korone sam svaki mjesec bila u Međugorju”, kazala je ona, a cijeli razgovor poslušajte u audiozapisu.

Dijana Pinjuh

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne