Danas od 17 sati posebna radijska i TV emisija ‘Međugorje u molitvi sa Svetim Ocem’

Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije u svibnju organizira „molitveni maraton“ krunice iz 30 svetišta i mjesta molitve iz cijeloga svijeta, među kojima je i Međugorje, za prestanak pandemije.

Inicijativa pod geslom „Crkva se svesrdno moljaše Bogu“ (Dj 12,5) uključuje svakodnevnu molitvu u svetištima diljem svijeta koja će tako postati promicatelji molitve krunice među vjernicima, obiteljima i zajednicama. Papa je u subotu 1. svibnja započeo molitveni maraton u vatikanskoj bazilici te će ga i završiti u ponedjeljak 31. svibnja u Vatikanskim vrtovima.

Molitva krunice prenosi se izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati, a krunica će se u Međugorju moliti danas 15. svibnja pa će i redoviti molitveni program s vanjskog oltara crkve Sv. Jakova biti pomaknut sat vremena. Molitva krunice bit će u 18 sati a potom u 19 sati euharistijsko slavlje. Prije toga u našem radijskom programa, ali i na našim videoplatformama (medjugorje.hr, facebook stranice, youtube kanali) emitirat će se i posebna jednosatna emisija ”Međugorje u molitvi sa Svetim Ocem” u kojoj ćemo, uz zanimljive priloge imati i relevantne goste, među kojima i međugorskog župnika fra Marinka Šakotu, koji nam je ispričao kako je ova vijest o molitvenom maratonu dočekana u Međugorju.

”Međugorje je radosna srca dočekalo ovu vijest koja nas je zaista još ohrabrila i još nam više dala do znanja da je Međugorje papi Franji u srcu, koliko mu znači osjetili smo i ovaj put. Da je Međugorje papi Franji u srcu, i sam sam iskusio kada sam 2018. godine bio u Vatikanu i osobno se susreo s njim. Osjetio sam nakon susreta s njim koliko mu Međugorje znači, koliko mu je Međugorje važno… To je moj osobni dojam, i na tom tragu možemo razumjeti stavljanje Međugorja u program i prošle i ove godine”, kazao je fra Marinko naglašavajući kako se u Međugorju od samog početka večernjeg molitvenog programa, uz slavljenje euharistije, moli i krunica.

”Citirao bih papu Franju koji je kazao: ‘Svaki put kad molimo krunicu, evanđelje nanovo ulazi u život pojedinca, obitelji, naroda i cijeloga svijeta’. Moleći zajedno krunicu učimo, biti zajedno s Isusom i Marijom, a isto tako i biti zajedno jedni s drugima. Prevažno je moliti krunicu, jer nas uči zajedništvu, uči nas blizini jednih s drugima i uči nas biti blizu Bogu”, kazao je između ostalog fra Danko Perutina, koji je, također jedan od gostiju posebne emisije ‘Međugorje u molitvi sa Svetim Ocem’, koju emitiramo od 17 sati, a u fotogaleriji pogledajte kako je bilo na snimanju.

Tekst: Velimir Begić
Foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne