Pokladni koncert i početak korizme u župi Međugorje

Kako se primiče najveći kršćanski blagdan Uskrs, tako se i u Međugorju povećava broj hodočasnika. Mnogi će do Uskrsa doći u Međugorje, ovu ispovjedaonicu svijeta te tražiti i dobiti oproštenje za svoje grijehe. Na Cvjetnicu kada je tradicionalna procesija, Međugorje bude puno hodočasnika, a do tada su fratri iz Župnog ureda pripremili duhovnu obnovu za svoje župljane, ali i druge programe, na koje su, također, dobrodošli i hodočasnici.

Pokladni koncert

U ponedjeljak, 20. veljače, poslije večernje mise u 19:00 sati u Dvorani Ivana Pavla II. međugorski zborovi i klape će prirediti pokladni koncert.

”Dođite i radujmo se s našim mladima”, pozivaju iz Župnog ureda Međugorje.

Čista srijeda

U srijedu, 22. veljače je Čista srijeda – Pepelnica, početak korizmenog vremena. Tog dana je post i nemrs.

”Na svetim misama ujutro i navečer bit će obred pepeljanja – vidljivi znak našeg prihvaćanja posta i pokore”, navodi se iz Župnog ureda.

Križni put

Međugorski svećenici napominju kako je ”posebnost korizmenog vremena razmatranje Kristove muke u pobožnosti Križnoga puta”.

Pobožnost Križnog u puta u korizmi je petkom u 14 sati na Križevcu, u 16 sati u područnim crkvama, a u župnoj crkvi sv. Jakova je nakon večernje svete mise.

Duhovna obnova

U srijedu i četvrtak bit će duhovna obnova za župu koju će voditi fra Josip Vlašić.

Duhovna obnova oba dana počinje molitvom krunice u 17 sati, a nastavlja se misom, a duhovni nagovor u Dvorani Ivana Pavla II. bit će nakon mise.

”Godišnja duhovna obnova svima nam je potrebna. Zato uskladite svoje obveze i sudjelujte u ovoj obnovi”, stoji u pozivu župljanima.

Velimir Begić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne