Predstavljamo pjesmu ‘Kraljice Mira Ti nas čuvaj’ koju izvode 4 soprana

Na albumu Kraljici Mira širokobriješkog skladatelja i tekstopisca Franje Kraljevića, nastalog u povodu 40. godina ukazanja Gospinih u Međugorju je deset pjesama.

Jedna od njih je i ‘Kraljice Mira Ti nas čuvaj’ koju izvode ‘4 soprana’: Lucija Zovko, Anđela Bukovac, Darija Ramljak, Mia Tadić. U našem programu gostovala je i pjesmu predstavila glazbenica, pjevačica i diplomirana pijanistica Lucija Zovko.

”Franjo Kraljević je ime koje je svima dobro poznato. Nakon odličnog albuma koji je napravio prije deset godina, za 30. obljetnicu ukazanja, on je ove godine napravio istu stvar, još bogatije, još raznolikije. Nije mala stvar okupiti toliki broj različitih glazbenika, napisati stihove i glazbu za deset pjesama, biti uključen u sve pojedinosti i koordinirati cijeli proces. I on je to uspio u samo pola godine i to zaslužuje pohvalu”, kazala je Lucija, naglašavajući kako joj je drago da može predstaviti ovu pjemsu.

”Slušam Radiopostaju Mir i već sam je puno puta čula u programu. Nadam se da je i publika već poznaje. Imam čast pjevati uz još tri kolegice, vrsne pjevačice s vrlo širokom lepezom glazbenog znanja. Najbolje se predstavljaju same, svojim glasovima. Lijepo je biti dijelom ovoga. Kao što autor kaže ovo je njegov dar Gospi, on je posebno vezan za Gospu. Znam koliko je molio i žrtvovao da bi ovaj projekt uspio i bio dobar. Prije nešto više od pola godine iznenadio me pozivom, kada mi je rekao da pravi album i da okuplja glazbenike. Naravno, da sam odmah pristala”, kazala je Lucija, koja je i na svom albumu radila s Franjom Kraljevićem, a puno joj znači i Međugorje.

”Sigurno sam jedna od bezbroj ljudi koji su u Međugorju doživjeli mir, ljepotu duhovnosti, smisao trpljenja, radost molitve… To je mjesto na kojem sam tražila odgovore pred velike korake u životu. Teško je u par rečenica sve to objasniti, ali sigurno je to mjesto dubokih duhovnih doživljaja”, zaključila je Lucija Zovko, a pjemsu koju možete čuti u našem programu, donosimo i na YouTube kanalu, a uskoro i na CD-u s drugim pjesmama.

Glazba i tekst za pjesmu ‘Kraljice Mira Ti nas čuvaj’ napisao je Franjo Kraljević, aranžman je djelo Željka Šparmajera, a vokalni aranžman napravio je don Dragan Filipović.

 

Kraljice Mira, Ti nas čuvaj

Pogledaj nas Majko draga
spusti na nas pogled svoj
tebi hrle djeca tvoja
tražeć’ milost i spokoj.

Poslušaj nas Majko mila
molimo te svi u glas
nemoćni smo mi bez tebe
s neba blagoslovi nas.

Kraljice Mira, ti nas čuvaj,
Kraljice neba vodi nas,
na zemlji puk tvoj tebi pjeva
na nebu vojska anđela.

Kraljice Mira, ti nas čuvaj,
Kraljice neba brani nas,
svome Sinu ti nas vodi,
mole te tvoja dječica.

Uslišaj nam Majko draga
molitvu s usana,
svome Sinu ti ponesi
ljubav naših srdaca.

Nitko nikad neće znati
koliko nam značiš ti
svoja srca ćemo dati
da se Isus proslavi.

Kraljice Mira, ti nas čuvaj,
Kraljice neba vodi nas,
na zemlji puk tvoj tebi pjeva
na nebu vojska anđela.

Kraljice Mira, ti nas čuvaj,
Kraljice neba brani nas,
svome Sinu ti nas vodi,
mole te tvoja dječica.

Svome Sinu ti nas vodi
mole te tvoja dječica.

Franjo Kraljević

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne