Svečana primanja u bratstvu FSR-a Međugorje

Sinoć je Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (FSR) župe Međugorje imalo svečana primanja u novicijat, prve zavjete te obnove i doživotne zavjete svojih članova.

”Imali smo proslavu u našem mjesnom bratstvu,. To je kao kad se rode novi članovi obitelji. Tako je i sinoć bilo u našem bratstvu, dobili smo nove članove. Dva člana su pristupila bratstvu, odnosno ušli su u novicijat, pet članova je obnovilo svoja obećanja na godinu dana, troje ih je dalo svoje prve zavjete na godinu dana, a tri člana su dali doživotne zavjete da će živjeti po pravilu FSR-a, odnosno da će još bliže slijediti Isusa i nasljedovati evanđelje po primjeru sv. Franje Asiškog”, kazao je fra Zvonimir Pavičić, duhovni asistent FSR-a Međugorje, koje ima 37 članova.

”Za župu je ovo jedan lijep broj članova u bratstvu. Kad sam došao prije četiri godine kao duhovni asistent bilo ih je dvadesetak, tako da ja to sebi predstavljam kao lijepu krivulju rasta, prirodnu za jedno bratstvo. Nema priljeva velikog broja članova, nego to ide postupno korak po korak, svako malo nam se netko pridruži”, kazao je fra Zvonimir.

”Zavjetovani član FSR-a znači nešto posebno. Posebno u mom životu. Svaki dan se susrećem s evanđeljem. Trudim se i u obitelji, trudim se svakodnevno napredovati u vjeri, daje mi i snagu. Osim moje obitelji, imam još jednu obitelj. Mi jesmo malo bratstvo, ali dišemo jedni za druge”, kazala je ministra Bratstva FSR-a Međugorje Vesna Ostojić.

Što su još rekli poslušajte u razgovoru koji je s njima vodila Višnja Spajić, a kako je bilo sinoć doznajte iz fotogalerije Matea Ivankovića.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne