Svjedočanstvo ljubavi bračnog para iz Petrinje, uz Kraljicu mira

„Znate ono kad ste zaljubljeni da stalno gledate gdje je ta osoba, hoće li vas pozdraviti, hoće li vas vidjeti. I za vrijeme programa tako sam razmišljao pa nisam ni mogao biti baš skoncentriran na program“, kazao nam je Kristijan Iđaković iz Petrinje, a bilo je to 2017. na Mladifestu u Međugorju kada je bio zaljubljen u svoju Mateu, koja se tada nije osvrtala na njegove emocije. Oboje su bili članovi Marijine legije i na festivalu sudjelovali kao zajednica. „Jedne sam večeri to povjerio svome duhovniku koji me savjetovao da boravak u Međugorju iskoristim za molitvu, čitanje i rast u duhovnosti, a da se ne bavim toliko Mateom. Poslušao sam ga i čak se udaljavao s mjesta gdje je bila Matea. Sve sam predao Mariji.“

Matea se sjeća kako su zajednicu došli u razmaku od tri mjeseca.

„Gledala sam ga kao prijatelja i ništa više jer je i mlađi od mene. Kazao mi je svoje osjećaje. A meni je bila odbojna i pomisao da bih nešto s njim imala u budućnosti. Drukčije sam zamišljala svog muža. Ali na tom Mladifestu 2017. Gospa je promijenila moje srce. Nakon jedne mise i klanjanja svi smo se našli u jednom kafiću, dijelili smo dojmove, a Kristijan je ustao i otišao. Kada smo se i ostali razilazili, mene je nešto vuklo da odem u osamu kod crkve, a ne na počinak. Pa sam išla dalje, do Uskrslog. I prvo što sam tamo vidjela bio je Kristijan koji je sjedio ispod lampe i čitao knjigu. To me oduševilo.  I tu su se sigurno rodili moji osjećaji prema njemu. Primijetila sam da me izbjegava. A to me još jače privuklo njemu, moji su se osjećaji sve više pojačavali“, govori nam Matea.

Kristijan nije primijetio nikakvu promjenu njenih osjećaja, ali mu je ona to kazala po povratku, u Petrinji, kada su na njezin poziv otišli na kavu. Mjesec dana nakon tog Mladifesta zaručili su se, a pola godine kasnije vjenčali. Sada, tri i pol godine kasnije zagovoru Kraljice mira zahvaljuju za svoju ljubav. U braku im je lijepo iako su shvatili da to nije idila nego život. No ni jednog trena ni jedno od njih nije požalio ni za čime.

„Svi se problemi uz molitvu i Božju pomoć prevladavaju“ potvrđuju oboje.

„Nakon godinu dana braka bila je prva trudnoća, ali je djetetu srce prestalo kucati u prvim tjednima. Godinu nakon toga sve se ponovilo. Ožiljak ostane. Teško je to“, govori Matea.

„Kad pogledaš druge parove na ulici i prijatelje, svi imaju djecu, nije lako. Katkad se zapitamo – zašto? Ali s vjerom idemo dalje. Sve predati Mariji i biti strpljiv. Uz Boga je sve moguće“, reći će Kristijan.

„Uz Boga i Gospin zagovor svaka se prepreka može prevladati“, posvjedočili su u Oazi života Radiopostaje Mir Međugorje Mateja i Kristijan Iđaković, mladi supružnici iz Petrinje, koji od 2009. godine dolaze na svaki Mladifest, ali i još koji put u godini dođu u ovo mjesto molitve i mira u kojemu je počela lijepa priča njihove ljubavi.

Cijeli razgovor s njima emitiran u emisiji Oaza života poslušajte na YouTube kanalu.

Višnja Spajić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne