U svibnju 9. Međunarodno hodočašće za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

9. Međunarodno hodočašće za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 12. do 14. svibnja. 2023. Tema ovoga hodočašća kao i svih drugih u 2023. je: „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49), a koordinator hodočašća je fra Ivan Hrkać, župni vikar u Međugorju.

Za razliku od prošlih hodočašća, ovog puta sami hodočasnici organiziraju i plaćaju svoj smještaj. Zbog organizacije hodočašća mole se zainteresirani da svoj dolazak prijave na mail: gospina.skola@nullgmail.com. U današnjim međugorskim minutama gošća je bila Paula Tomić, koja sudjeluje u organizaciji.

„Vidjeli smo od prošlih hodočašća, ono najviše što ostane kao trag ovih hodočašća je osobni kontakt i odnos i volontera s osobama s teškoćama, roditelja s drugim roditeljima ili s volonterima. I na kraju ono najviše što te takne je životno svjedočanstvo, životni križ koji čovjek nosi, to se prenese kao međusobno ohrabrenje, prihvaćanje, primjer jedni drugima. To su najljepši trenuci, zajedništva“, kazala je Paula Tomić, a cijeli razgovor s njom poslušajte u audiozapisu.

 

PROGRAM HODOČAŠĆA:

PETAK, 12. svibnja:
17:00 – molitva krunice
18:00 – večernja sveta misa

SUBOTA, 13. svibnja:
8:00 – početak nošenja nepokretnih osoba
10:00 – zajednička molitva krunice na Brdu ukazanja

U dvorani Majčinog sela – molitva krunice za one koji se neće penjati
15:00 – predstava Udruge „Iskra svjetlosti“, svjedočanstvo i pjesme
17:00 – molitva krunice (crkva sv. Jakova)
18:00 – večernja sveta misa

NEDJELJA, 14. svibnja:
10:00 – križni put za nepokretne i slabopokretne u dvorani Majčinog sela
11:00 – sveta misa u Majčinom selu

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne