Zdenka Šaravanja i njezin sin Mario u Međugorju odmaraju dušu i dobiju snagu za rad

U tjednu u kojem smo proslavili veliku 40. obljetnicu ukazanja Kraljice Mira u Međugorju, mnogi su posjetili naše radijske prostorije i gostovali u našem programu. To su učinili i naši podupiratelji Zdenka i Mario Šaravanja.

Na početku našega razgovora, s velikim osmjehom na licu, i sjajem u očima gospođa Zdenka se prisjetila prvog dolaska davne 1981. Godine: “U mjestu u kojem živimo, nedaleko od Kölna, stigli su neki naši iz Hercegovine i rekli su: “Znate li šta je novo u Hercegovini?! Gospa se ukazuje u Međugorju!”. Je nas to nekako lijepo iznenadilo, ali povjerovala sam od prve minute”. Čim je došlo vrijeme godišnjih odmora, obitelj Šaravanja uputila se rodbini u Hercegovinu, te su odlučili poći u Međugorje, na što je Zdenkina mama kazala: “Ma moj sinko, kud ćeš u Međugorje, tamo ti je policija, pa ti ne daju proći, tu se svašta dešava”, a oni su na to odgovorili da odlaze bez obzira na posljedice. “Došli smo u Međugorje, i bile su barikade, ali mi smo prošli. Molili smo se i veselili se, i od te godine sve ovo vrijeme dolazimo obiteljski i s ostalim hodočasnicima”.

Zdenka nam je kazala da s obitelji jednom godišnje, ljeti, dođe u Hercegovinu, a za vrijeme odmora, cijela rodbina želi ih vidjeti i ugostiti, tako da svoj odmor provedu u Bosni, Hercegovini, Slavoniji te na moru, ali uvijek posjete i Međugorje. Priznala nam je da, kada bi dolazila s hodočasničkim skupinama iz Njemačke u Međugorje, cijeli tjedan bi imala samo za Međugorje, za post, molitvu, euharistiju, za posjet Brdu ukazanja i Križevcu. Na upit je li ikada pomislila da će ukazanja ovoliko dugo trajati, kazala nam je da nije vjerovala da će ovoliko dugo trajati, ali da je njoj ovih 40 godina brzo prošlo.

Prisjetivši se dolazaka s hodočasnicima iz Njemačke, potvrdila nam je još jednom da je Međugorje ispovjedaonica svijeta, jer su joj njeni suputnici priznali da se godinama nisu ispovijedali.

”A dolaskom ovdje, oni su postali drugi ljudi”, kazala nam je Zdenka Šaravanja, koja je prošle godine sa svojim suprugom, četvero djece i mnoštvo unučadi, proslavila 50. obljetnicu braka, koji je bio ispunjen i obiteljskom molitvom krunice.

Njezin sin Mario, koji je tada imao šest godina, prisjetio se svog prvog dolaska u Međugorje.

“Roditelji su na odgojili u vjeri. Bili smo djeca kada smo došli ovdje prvi put s roditeljima. Bilo nam je vruće. U toj dobi nismo znali što je to ukazanje, ali malo pomalo, kako su godine prolazile, toga smo bili svjesniji. Međugorje je sveto i blagoslovljeno mjesto”, kazao je Mario Šaravanja te dodao da su ovaj put, za 40. obljetnicu, došli samo kako bi molili. Iako ga kolege na poslu čudno gledaju, kada im kaže da će svoj godišnji odmor, umjesto na moru, provesti u Međugorju, penjati se na brda i moliti, Marija to ne smeta, jer je njemu bitno da se njegova duša odmori, kako bi zadobio snagu za daljnji rad.

Na kraju su nam Zdenka Šaravanja i njen sin Mario, kazali da im je veliki blagoslov što mogu slušati našu radiopostaju te putem interneta pratiti večernji molitveno-liturgijski program iz župne crkve sv. Jakova, a cijeli razgovor s njima poslušajte u audiozapisu.

Andrija Šego

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne