Nadbiskup Luigi Pezzuto u Međugorju: Istinski mir je rezultat oprosta i milosrđa

Brojni hodočasnici iz cijelog svijeta, naročito veliki broj mladih, i ovu 2020. godinu dočekali su u crkvi sv. Jakova u Međugorju. Ovaj jedinstveni molitveni doček svake godine privuče veliki broj hodočasnika, a tako je bilo i ovaj put. Mnogi nisu mogli ni ući u crkvu sv. Jakova, a hladno vrijeme nije ih spriječilo da oko crkve sudjeluju u dočeku nove godine, daleko od buke, glazbe, vatrometa, galame… i svega što nudi ovaj svijet kako bi u ''hramu Kraljice mira, smještenom ovdje u Hercegovini'' dočekali prvi dan nove godine i Svjetski dan mira.

Mir, danas na Svjetski dan mira, bila je i tema propovijedi apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini nadbiskupa Luigija Pezzuta koji je i predslavio misu polnoćku kojom se ušlo u novu godinu.

''Nalazimo se u hramu Kraljice mira, podignutom u Bosni i Hercegovini. Ako je istinski mir – kao što smo rekli – rezultat oprosta i milosrđa, kako Marija može biti Kraljica Mira, a da istovremeno nije Kraljica Božjeg milosrđa? Marija je Kraljica mira, jer je Kraljica Božjeg Milosrđa, čije je lice Isus'', istaknuo je u svojoj propovijedi mons. Pezzuto. Njemu je na polnoćki koncelebriralo 115 svećenika, među kojima su bili i apostoslki vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorju nadbiskup Henryk Hoser, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, međugorski župnik fra Marinko Šakota…

Cijelu propovijed apostoslkog nuncija u BiH nadbiskupa Luigija Pezzuta poslušajte u audiozapisu, a pročitati je možete OVDJE. Fotografije s mise polnoćke pogledajte OVDJE.

Prije polnoćke slavljena je i večernja sveta misa zahvalnica za 2019. godinu, koju je predslavio fra Vjekoslav Milićević uz koncelebraciju 50 svećenika, a nakon mise, prije molitvenog bdiejnja, uprizorene su žive jaslice zajednice Cenacolo.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne