Šego na utakmici s Njemačkom: ‘Dule, doći će naših 10 minuta!’ Duvnjak: ‘Šegi, hoće sto posto!’

''Govorili smo jedan drugom da možemo, znali smo da možemo pobijediti Njemačku i olakšati sebi put do polufinala, iako ćemo obje preostale utakmice u skupini igrati sa željom da ih pobijedimo, ali opet je lakše kad znamo da smo već u polufinalu dva kola prije kraja. Uvijek kažem utakmica se ne igra trideset nego šezdeset minuta. U 40. minuti Duvnjak i ja smo sjedili na klupi jedan pored drugog i rekao sam mu: 'Dule, doći će sigurno naših deset minuta', a on mi je odgovorio: 'Šegi, hoće sto posto, tako je!', prepričao nam je vratar hrvatske rukometne reprezentacije Marin Šego što se događalo 'iza kulisa' na utakmici s Njemačkom koju je Hrvatska dobila 25:24 i osigurala polufinale Europskog rukometnog prvenstva.

''Tako smo se digli i odigrali vrhunskih zadnjih deset minuta i preokrenuli utakmicu, gdje su se Nijemci šokirali. Nisu mogli vjerovati što ih je snašlo. Kad smo stigli na dva razlike nisu više vjerovali u pobjedu, a i ruke su im se skratile'', kazao je Šego koji je obranio njemački šut u zadnjoj minuti kojim je Hrvatskoj osigurao pobjedu.

''Poklopilo se da cijelu utakmicu nisam bio na velikom nivou obrana. Bilo je puno otvorenih šutova, sa šest metara, ali vjerovao sam da moram obraniti zadnju loptu i da ćemo pobijediti… Tako je i bilo! Hvala Bogu i Gospi Međugorskoj obranio sam tu loptu i pobijedili smo Njemačku'', kazao je Šego, a cijeli razgovor u kojem je otkrio i koga bi želio u polufinalu i finalu poslušajte u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne