U nedjelju u Širokom Brijegu XII. simpozij ‘Stopama pobijenih’

U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 18. listopada, bit će održan XII. simpozij pod nazivom »Stopama pobijenih«. Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Program će započeti sv. misom u 11.00 koju će predvoditi fra Ante Bekavac, profesor na Katedri moralne teologije pri KBF-u u Zagrebu. Nakon sv. mise u samostanskoj će dvorani biti održana tri predavanja.

Povjesničar mr. don Pero Brajko govorit će o svjedocima vjere u Vrhbosanskoj nadbiskupiji tijekom Drugog svjetskog rata i komunističke Jugoslavije. Mate Kovačević, publicist, govorit će, pak, na temu »Fra Radoslav Glavaš i Mile Budak – dvije književne sudbine«. »Mučeništvo kao znak nasljedovanja Isusa Krista«, tema je dr. fra Ante Bekavca.

Opširnije je za naš radijski program kolegici Ivani Grbavac govorio fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«. Razgovor donosimo u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne