Za Radiopostaju Mir o misijima je govorio otac Jirži Brabec, misionar u Meksiku

Ovogodišnji listopad papa Franjo proglasio je Izvanrednim mjesecom misija u povodu 100. obljetnice apostolskog pisma „Maximum illud“ kojim je 1919. godine papa Benedikt 15. htio dati novi poticaj za misijsku djelatnost.

Papa Franjo želi da Izvanredni mjesec misija bude prigoda za promoviranje različitih inicijativa misijske djelatnosti na svim područjima crkvenog života, a posebno molitve, koja je duša misija, te da Izvanredni mjesec misija potakne na razmišljanje o biblijskim i teološkim temeljima misija, o djelima ljubavi i na organiziranje konkretnih akcija suradnje i solidarnosti između Crkava.

Suradnici Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini pripremili su brošuru u povodu ovogodišnjeg Svjetskog dana misija koja donosi brojna promišljanja o temi misija. U njoj se nalazi Papina poruka i njegove mjesečne misijske nakane za iduću godinu. Predstavljeno je i apostolsko pismo Maximum illud te je donijet osvrt na Sinodu o Amazoniji. U brošuri se mogu pronaći i različiti liturgijski prilozi za tjedan prije i za sam Svjetski dan misija. Tu su i prijedlozi za euharistijsko klanjanje, i različiti drugi, katehetski i animacijski, dokumenti.

U Međugorskim minutama naš gost danas je bio otac Jirži Brabec, misionar u Meksiku, a u audiozapisu poslušajte što je rekao kolegi Mariju Pinjuhu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne