Duhovni poticaj Živo vrelo od 26. 2. do 2. 3. 2024. – fra Velimir Bavrka

Kratku emisiju ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ slušatelji Radiopostaje Mir Međugorje mogu čuti od ponedjeljka do subote u 3 sata, te u 7:10. Emisije priređuju svećenici i časne sestre u tjednim ciklusima.

U ovom tjednu od 26. veljače do 2. ožujka 2024. godine, ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ pripremao je i kazivao fra Velimir Bavrka, član Franjevačke provincije Sv. Križa Bosna Srebrena, koji obnaša službu župnika u Vitezu. Ako ste ih propustili u našem programu, donosimo ih i na portalu.

Duhovni poticaj Živo vrelo 2. ožujka 2024.


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 1. ožujka 2024.

Srce nikad ne spava

Hvaljen Isus i Marija! Dragi slušatelji! Gospa nam često govori da molimo i radimo srcem. Vidite, srce se ne ravna po pravdi i to od njega ne treba ni tražiti. Ono se ne može shvatiti glavom. Ono zna što jezik ne može izreći, ni uho čuti, ni pamet razumjeti, jer najveće istine dolaze od njega. Srce nikada ne spava, uvijek je budno. Stalno je u potrazi i na straži. Um barem nekad zaspi ili zadrijema, ali srce nikad. Samo se srcem dragi moji dobro vidi. Ako se on smrači, cijeli će svijet biti mračan. Zato čuvajte svoje srce i pazi šta u njega ulazi. Sve vas blagoslivljam u ime Isusa Krista. Mir vama i blagoslov naše Majke neka bude sa vama! Mir vama!


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 29. veljače 2024.

Znamen ljubavi

Hvaljen Isusu i Marija! Dragi moji! U ljubavi su ruke nježne i čega se god dotaknu čine ga lijepim. Zamislite samo ruke naše Majke. Koliko su lijepe i koliko blagoslova prosipaju na zemlju i na nas. O kako smo mi sretni imajući takvu Majku! Nitko ne može osporiti neizmjernu Božju ljubav vidjevši kako se naša Majka svaki dan sagiba i miluje ovaj svijet. Pa tko ima pravo na očaj! Ma svi smo klonuli ljubavnici jer mi smo ljubili ili možda još ljubimo svijet i ono što on nudi. U budući Jeruzalem neće ući nitko tko na svojem čelu ne bude imao ZNAMEN LJUBAVI. Sve vas blagoslivljam u ime Isusa Krista i vlašću koju mi je On dao zapovijedam svim negativnim silama da vas napuste. Neka mir Božji siđe na one koji ga žele. Sa Marijom i po Mariji do Isusa. Mir vama!


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 28. veljače 2024.

On živi i diše za mene

Hvaljen Isus i Marija! Brate i sestro! Isus nije kao mi ljudi. On je ljubav. On sprema slavlje za svakoga izgubljenog sina i obećava raj dobrome razbojniku. On za preljubnicu piše na pijesku. On izgubljenu ovcu uzima na svoja ramena s ljubavlju. Samo jedno traži od nas:“ Učite od mene jer sam krotka i ponizna srca“! Toga Isusa volim više nego što mogu izreći. On živi i diše za mene. Tako bi bilo dobro da ga i ti upoznaš. Ali ne kao prijatelja iz prošlosti, nego kao prijatelja koji živi u tvojoj neposrednoj blizini, u tebi. Sve vas blagoslivljam, svojim svećeničkim blagoslovom, Isusovim, od kojega bježi svako zlo i tama, uzmiče svaka bolest. Molim za sve vas i stavljam vas u najljepše krilo na svijetu, Gospino. Mir vama!


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 27. veljače 2024.

Govor križa

Hvaljen Isus i Marija! Dragi moji! Govor križa je drugačiji od naše logike, od naših planova. Križ govori logikom pšeničnog zrna koje mora umrijeti da bi dalo urod. Život se zadobiva razdajući ga i gubeći. Tek tako život ima priliku za ishod u kojem je moguć obilan urod. Tako će i Isus privući svojim križem: “A ja, kad budem uzdignut sa zemlje, sve ću privući k sebi. Oko Isusa ljudi su se tiskali jer je bio pun ljubavi. Ipak, najviše je privukao sve k sebi onda, kada više nije mogao ništa po ljudsku. Kad je bio prikovan za križ! Kad nije učinio ni jedan pomak! Nije li to poruka ohrabrenja za sve nas koji mislimo da nismo korisni? I u takvoj prikovanosti moguće je ljubiti i služiti životu! Gospodine Isuse Kriste! Ti nas, prikovan na križu i uzdignut sa zemlje, tome nauči! Mir vama!


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 26. veljače 2024.

Strah od samoće

Bojite li se vi samoće? Duhovna samoća je prijateljevanje s Bogom, s Onim koji jedini može ispuniti i odnjegovati čovjekovu dušu. Čovjeka koji ne moli, život će slomiti  sa svojim izazovima i nesrećama. Zato vas u ovom svetom vremenu korizme pozivam: NJEGUJMO SAMOĆU DA NE BUDEMO OSAMLJENI. Budemo li  njegovali ovakvu samoću s Bogom neće nas moći slomiti jadi svijeta. Sve vas dragi moji blagoslivljam u ime Isusa Krista i na sve vas zazivam moćni Božji blagoslov, osobito one koji su bolesni, sami, tužni, razočarani. Ne bojte se! Isus je s vama! Mir vama!

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne