PITAJTE SVEĆENIKA: Fra Nikola Jurišić o tome koja vjera je prava

”Kako znati da je moja vjera prava ako postoji toliko drugih religija?”, pitao se slušatelj Radiopostaje Mir Međugorje koji je odgovor potražio u emisiji ‘Pitajte svećenika’, a dao mu ga je fra Nikola Jurišić, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije trenutno na službi župnog vikara u Tomislavgradu, koji je na početku rekao kako ”vjera isključuje bilo kakvu sigurnost ili znanje”.

”Mi, recimo to tako, ne vjerujemo da dva više dva daje četiri, mi to znamo. Isto tako nemamo niti jedan dokaz Isusova uskrsnuća. Sve što imamo jesu svjedočanstva ljudi koji su Ga vidjeli živog nakon Velikog Petka. Niti jedan dokaz niti jednog čuda iz Biblije također ne posjedujemo, ali vjerujemo da su se dogodila. Tako je krivo upitati kako znati da je moja vjera prava. Mi vjerujemo u nadi da je Put Isusa Krista kojeg slijedimo Istina koja nam pomaže zadobiti Život vječni”, kazao je fra Nikola naglašavajući kako je ”na Drugom vatikanskom saboru Crkva raspravljala i o odnosu s drugim religijama, poštujući njihove različitosti ali iznad svega ono što ima istinitog i svetog u svakoj od njih”.

”Tako je progovorila o odnosu s nekršćanskim religijama, sa Židovima i islamom. I dalje, ne prestaje vršiti zadaću naviještanja Isusa Krista koji je za nas jedini Put, Istina i Život.

Najveću sigurnost, ako se ona uopće u vjeri može imati, nam može dati osobni susret s Isusom Kristom u molitvi, kroz iskustvo susreta sa živim Bogom putem milosti, sakramenata i slično. Kada kršćanin postane svjedokom, vjera prima prave temelje i više ne traži dokaze, nego u nadi hodi k svome cilju koji je susret s Bogom u vječnosti”, kazao je fra Nikola Jurišić.

Ako i vi imate neka pitanja, dvojbe i nejasnoće iz područja vjere, duhovnosti… javite nam se porukom (SMS, Viber, WhatsApp) na broj mobitela 00387 63 455 655 ili e-mailom na adresu: radio-mir@nullmedjugorje.hr.

Rubrika ‘Pitajte svećenika’ u programu Radiopostaje Mir Međugorje je ponedjeljkom od 8 sati i 20 minuta, te u reprizi ponedjeljkom navečer u 20 sati. U njoj na pitanja slušatelja odgovaraju svećenici, suradnici Radiopostaje Mir Međugorje.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne