PITAJTE SVEĆENIKA: Fra Renato Galić odgovara na pitanje: ”Što ako zaboravimo ispovjediti neke grijehe?”

U današnjoj emisiji ‘Pitajte svećenika’ gostovao je fra Renato Galić, a pitanje na koje ste tražili odgovor glasilo je: ”Što ako za vrijeme ispovijedi zaboravimo kazati, zaboravimo ispovjediti neke grijehe?”

Fra Renato je na početku spomenuo kako je po kanonskom pravu svaki vjernik dužan barem jednom godišnje dužan ispovjediti sve teške grijehe po broju i po vrsti.

”Pravo pred nas stavlja onaj minimum, koji smo dužni ispuniti, ali, naravno, da se vjernicima preporuča češća ispovijed, kao i da ispovjede lake grijehe”, kazao je na početku fra Renato naglašavajući kako je važno temeljito se pripremiti za ispovijed, napraviti jedan dobar ispit savjesti.

”Kod ovoga pitanja je važno, je li vjernik svjesno prešutio određeni grijeh ili ga je zaboravio kazati. Također je bitno je li teški ili laki grijeh. Ako namjerno ne kaže grijeh, ispovijed nije valjana, a s pričesti upada u grijeh. Kada zaboravi kazati grijeh, on mu je oprošten, ali se preporuča da ga ispovijedi što prije”, kazao je fra Renato napominjući kako nam se na početku svake Euharistije opraštaju laki grijesi.

Opširnije o sakramentu ispovijedi doznajte u emisiji ‘Pitajte svećenika’ u kojoj je gostovao fra Renato Galić, a koju donosimo u audiozapisu.

Ako i vi imate pitanja ili nejasnoća javite nam se. Pitanja se mogu postaviti porukom (SMS, Viber, WhatsApp) na broj mobitela 00387 63 455 655 ili e-mailom na adresu: radio-mir@nullmedjugorje.hr.

Rubrika ‘Pitajte svećenika’ u programu Radiopostaje Mir Međugorje je ponedjeljkom od 8 sati i 20 minuta, te u reprizi ponedjeljkom navečer u 20 sati. U njoj na pitanja slušatelja odgovaraju svećenici, suradnici Radiopostaje Mir Međugorje.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne