Ništa bolje od tvoje volje…

Isuse, dopusti mi da Te zamolim da me ovaj Veliki tjedan naučiš svemu što ne znam, da učvrstiš sve što je u meni dobro, i svojom milošću od mene otjeraš zlo.

Molim Te snagu da se borim protiv onakvih koji su tebi nedjeljom klicali, a petkom Te razapeli.

Pomozi mi da u svom životu prepoznam one koji spavaju kad se ja borim u Getsemanskom vrtu života. Pomozi mi da mogu oprostiti onima koji me osuđuju, iako ja znam da nisam kriva.

Najviše mi snage daj da prihvatim svoj križ i nosim ga koliko god Ti budeš želio. Napuni me željom i hrabrošću da ustanem svaki put kad padnem pod svojom križem. I da opet pružim korak.

Daj mi pronicljivost da prepoznam one koji bi i mene izdali i za manje od 30 srebrnih novčića.

Pomozi mi da sačuvam svakog Ivana kojeg imam u svom životu i dopusti mi da ti zahvalim za svakog Šimuna Cirenca koji prepozna moju bol i nemoć i želi mi pomoći.

Ti si Isuse ostavio neizbrisiv trag u Veronikinom rupcu. Daj meni milost da u svakoj Veroniki u svome životu ostavim neizbrisiv trag ljubavi, dobrote i poniznosti. Daj mi da prepoznam svakoga tko treba moj rubac da mu njime obrišem suze.

Još mi daj, Isuse, da uz svoju bol uvijek nađem snagu da mogu utješiti druge, kao što si ti tješio jeruzalemske žene.

Ne dopusti da ikada sretnem nekoga tko bi mogao obeščastiti moje tijelo kako su vojnici tvoje.

Dopusti mi da ljudima oprostim svaki udarac bičem ružnom riječju, svaki čavao ružnim djelom. Daj mi da mogu reći “Oprosti im jer ne znaju što čine”.

Najviše mi pomozi da oprostim onima koji drže koplje u ruci i čekaju da mi probodu srce.

I kad izdahnem Isuse, neka imam i ja Josipa iz Arimateje.

Ako mi i ne budeš dao ovo što te tražim, neću se ljutiti Isuse.

Jer u životu ne želim ništa bolje od Tvoje volje!

Dragi čitatelji, neka nam muka Gospodina našega Isusa Krista dadne snagu da podnesemo svoju, a Njegovo uskrsnuće učvrsti vjeru u vječni život. 

Sretan i blagoslovljen Uskrs. 

Ankica Ostojić

Youtube kanal

Instagram

Kolumne