UNUTARNJA SLOBODA; Snaga vjere, ufanja i ljubavi

Autor:

Jacques Philippe

O autoru

O. Jacques Philippe (r. 1947.) član je Zajednice blaženstava od 1976. g. U svom svećeničkom životu obnašao je dužnosti poglavara, odgojitelja, duhovnika, propovjednika i voditelja duhovnih vježbi širom svijeta. Autor je brojnih knjiga koje su prevedene na 25 jezika.

 

O knjizi

„Ova knjižica želi načeti jednu bitnu temu kršćanskoga života, temu unutarnje slobode. Cilj je jednostavan: Čini mi se da je bitno da svaki kršćanin otkrije kako čak i u najnepovoljnijim izvanjskim okolnostima raspolaže unutarnjim prostorom slobode koju mu nitko ne može oduzeti jer joj je izvor i jamac sam Bog. Ako to ne otkrijemo, život će nam uvijek biti skučen i nikada ne ćemo okusiti pravu sreću. Ako, naprotiv, u sebi budemo znali razviti taj unutarnji prostor slobode, nema sumnje da ćemo zbog mnogih stvari trpjeti, ali nas ništa ne će moći uistinu zgaziti niti ugušiti.“

Bitna je autorova tvrdnja jednostavna, ali vrlo dalekosežna: Čovjek postiže unutarnju slobodu točno u onoj mjeri u kojoj u njemu jačaju vjera, ufanje i ljubav. Pokazuje da je dinamika „bogoslovnih krjeposti“ sama srž duhovnoga života i ukazuje na ključnu ulogu krjeposti ufanja za unutarnji rast.

Ova je dragocjena knjiga pisana jednostavnim i konkretnim stilom, koji je svojstven Jacquesu Philippeu. Ona će pomoći svima „koji se žele otvoriti onoj predivnoj unutarnjoj obnovi koju Duh Sveti želi provesti u srcima“ kako bi „stekli slavnu slobodu djece Božje“.

Knjiga za čovjeka koji ne želi da mu bude tijesno u srcu!

 

Teme

U potrazi za slobodom
Prihvatiti sebe
Prihvatiti patnju
Prihvatiti druge
Živjeti sadašnji trenutak
Dinamika vjere, ufanja i ljubavi
Besplatnost ljubavi
Duhovno siromaštvo i sloboda

 

Nakladnik: ICMM
Autor: Jacques Philippe
Jezik: Hrvatski
Jezik izvornika: Francuski
Prevoditelj: Lidija Paris
Godina izdanja: 2017.
Format: 195 x 120
Uvez: Meki
Broj stranica: 138

Youtube kanal

Instagram

[instagram-feed]

Kolumne