6.4 C
Međugorje
26.11.2222.

Biskup Palić petoricu đakona sutra će u Mostaru zarediti za svećenike

Na blagdan apostolskih prvaka svetih Petra i Pavla, 29. lipnja 2022. god., u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru, u 10 sati, biskup mons. Petar Palić podijelit će đakonima sveti red prezbiterata. Za svećenike će zarediti petoricu đakona, četiri za Hercegovačku franjevačku provinciju te jednoga za Trebinjsko-mrkansku biskupiju:

Fra Ivan Slišković, iz župe Uznesenja BDM na Širokom Brijegu

Fra Franjo Ćorić, iz župe Krista Kralja u Čitluku

Fra Franjo Markić iz župe sv. Petra i Pavla na Kočerinu

Fra Ivan Hrkać, iz župe Uznesenja BDM na Širokom Brijegu

Don Nikša Pavlović, iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Neumski Gradac

Gostujući u programu našega radija, don Nikola Menalo, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, opisao je posebnosti ovoga obreda, te pozvao sve one koji osjećaju svećenički ili redovnički poziv da se hrabro i odvažno odazovu.

”Neka se mladići i djevojke odvaže i odazovu Onome tko ih poziva. Koliko je god vrijeme teško i koliko god nekada nije jednostavno, ipak oni koji razmišljaju o duhovnome pozivu, koliko ih god sputava svijet, trebaju biti odvažni navjestitelji Evanđelja, odvažiti se i pridružiti se Onome koji poziva u ljudskome srcu čovjeka da se odazove i da krene naprijed zajedno s Njim. Isusu nije bilo jednostavno, niti je apostolima bilo jednostavno u to vrijeme živjeti i propovijedati Njega koji je za nas uskrsnuo”, kazao je don Nikola Menalo, a cijeli razgovor je u audiozapisu.

Andrija Šego

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne