Biskupi BK BiH će u Banjoj Luci održati 81. redovno zasjedanje

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 81. redovno zasjedanje, sutra i prekosutra 13. i 14. srpnja u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, najavila je Katolička tiskovna agencija.

Biskupi će sa zasjedanjem započeti u utorak 13. srpnja u 9 sati. Predsjedat će predsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Tijekom zasjedanja biskupi će se, između ostalog, osvrnuti na provedbu zaključaka s proljetnog zasjedanja održanog u Mostaru i saslušati pojedina izvješća.

Posebnu pozornost pridat će djelovanju Caritasa Bosne i Hercegovine i pastoralu duhovnih zvanja. Biskupi će također biti upoznati s aktualnom situacijom oko opatije Marije Zvijezde u Banjoj Luci te s provedbom Sinode Vrhbosanske nadbiskupije.

Zasjedanje će završiti u srijedu 14. srpnja u 12 sati uobičajenom konferencijom za novinare u prostorijama Biskupskog ordinarijata. Na konferenciji će govoriti kardinal Puljić i banjolučki biskup Franjo Komarica.

U dane zasjedanja biskupi će sudjelovati i u drugim aktivnostima. U utorak u 19 sati u dvorani Biskupskog ordinarijata biskupi će, zajedno sa svim prisutnima, pogledati dokumentarni film Udruge Nazaret „Stradanje župe Barlovci u vremenu od 1992. do 1995. godine“. U srijedu će nazočiti koncertu orguljaša zagrebačke katedrale Nevena Kraljića, što će ga održati u katedrali sv. Bonaventure s početkom u 19 sati.

Dan nakon završetka zasjedanja, u četvrtak 15. srpnja, bit će proslavljena svetkovina naslovnika banjolučke katedrale i zaštitnika Banjolučke biskupije sv. Bonaventure. Euharistijom u 10 sati u katedrali predsjedat će kardinal Puljić, a propovijedat će biskup Komarica.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne