Bratski posjet provincijala Bosne Srebrene Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji

Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, u pratnji ekonoma provincije fra Vinka Sičaje i tajnika Provincije fra Damira Pavića, posjetio je Hercegovačku franjevačku provinciju. Ujedno je to bila prilika za obilazak postulanta Bosne Srebrene u Mostaru, kao i dvojice braće novaka u Novicijatu na Humcu, izvijestila je Franjevača informativna agencija.

Posjet je započeo susretom s fra Jozom Grbešom, provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije u Mostaru. Dvojica provincijala su razmijenili dragocjena iskustva i podijelili važne informacije koje će im pomoći u nastavku suradnje ovih dvaju povezanih bratskih zajednica. Ujedno su obojica provincijala iskoristila priliku i prije početka svete mise pozdravili brojne duhovne asistente FRAME obaju Provincija, koji su se toga dana s brojnim mladima okupili u Mostaru na održavanju XXIII. Framafesta. Provincijal je porazgovarao s Tonijem Divkovićem, postulantom Bosne Srebrene.

Nakon zajedničkog ručka i bratskog razgovora s ostalom braćom u samostanu sv. Petra i Pavla u Mostaru dvojica provincijala, u pratnji fra Svetozara Kraljevića, ravnatelja Studentskog doma Dompes, obišli su ovaj Dom i upoznali se s njegovim radom.

Nakon Mostara provincijal se sa svojim najbližim suradnicima zaputio u Međugorje. Ondje su iskoristili priliku da se uspnu na brdo Križevac, obave pobožnost Križnog puta i pomole se za dobrobit Provincije Bosne Srebrene.

U večernjim satima sudjelovali su na večernjem molitvenom programu, a nakon svete mise provincijal je iskoristio priliku da tijekom večere u župnom uredu porazgovara fra Ivanom Pilićem ml. i fra Noom Strinićem, dvojicom novaka Bosne Srebrene koji su povodom dolaska provincijala zajedno o ostalim novacima i meštrom došli u Međugorje.

Nakon zajedničke večere i ugodnog druženja s novacima i ostalom braćom u Međugorju provincijal se zajedno sa suradnicima vratio u Sarajevo. (kta/fia)

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne