FESTIVAL MLADIH U PARIZU: Iako mlade pozivaju i drugi glasovi, vidi se da je Božji glas jači

U Chicagu je nedavno održan Mladifest po uzoru na međugorski, a danas u Parizu počinje Festival mladih koji se četvrti put organizira, također, po uzoru na međugorski.

Organizatori ovoga Festivala dolazili su u Međugorje na Mladifest, a želja im je kako sami kažu omogućiti Francuzima, koji ne mogu doći do Međugorja, da osjete milost Međugorja, da ga otkriju, ali da ih i potaknu da hodočaste u Međugorje i tako nastave svoj put obraćenja.

Uz molitveni program, kateheze, svjedočanstva, pjesmu, u središnjem dijelu i ovoga Festivala mladih je euharistija, a u Parizu će biti i mostarski gvardijan fra Danko Perutina, koji je na službi bio i u Međugorju i koji će nam nešto više reći o ovom Festivalu mladih.

”Ovaj Festival je plod Festivala mladih koji se već desetljećima održava u Međugorju. Ovi mladi su bar jedanput hodočastili su u Međugorju, a neki od njih su i u međunarodnom međugorskom zboru mladih i osjetili su potrebu da taj duh međugorskog festivala, odnosno Međugorja, Gospinih poruka, ljubavi… premjeste u Francusku. To je skupina mladih koja je oduševljena Međugorjem, Gospom, Isusom Kristom… jer kako oni kažu: Mi želimo da i mladi iz Francuske mogu osjetiti ovu milost”, kazao je fra Danko Perutina, a organizatori su najavili kako se ove godine Festival održava u središtu Pariza i u većoj crkvi nego je bilo do sada. Nedavno je završio i susret mladih kojega u Chicagu održavaju naši fratri, a festival mladih održava se i u Hondurasu, Libanonu, Sloveniji, Hrvatskoj i brojnim drugim državama. Program je sličan međugorskom Mladifestu.

”Po usmjerenju, po primjeru međugorskog Festivala mladih na kojem sudjeluju mladi iz sedamdesetak zemalja svijeta, organiziraju se brojni festivali. I uistinu se na svim tim festivalima mladih, bez obzira bili manji ili veći, vidi kako je crkva mlada i lijepa te kako ima nade, bez obzira što je svijet okrenut materijalnim vrednotama. Iako mlade stalno pozivaju i drugi glasovi, vidi se da je Božji glas, Gospin glas jači i da ide dublje u srce čovjeka u odnosu na ovo što nudi svijet”, kazao je fra Danko naglašavajući na kraju kako zbog ove pandemije mnogima nedostaje Međugorje, odnosno dolazak u ovo mjesto.

”Svaki program iz Međugorja, prije svega molitveni, dira ljude, pogotovo one koje bi željeli doći, a ne mogu. Zato mi imamo jednu veliku odgovornost da odgovorimo Gospinom pozivu do kraja”, kazao je fra Danko Perutina, a cijeli razgovor s njim poslušajte u audiozapisu.

Velimir Begić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne