Fra Danko Perutina u Argentini se sastao s biskupom Adolfom Urionom

U gradu Pilaru, u provinciji Buenos Aires, fra Danko Perutina imao je susret s brojnim mladima, a istovremeno se u tom gradu održavala 121. plenarna skupština Argentinske biskupske konferencije na kojoj je sudjelovalo više od 100 biskupa.

Susreo se s više biskupa među kojima je i mons. Adolfo Uriona, biskup Biskupije Villa de la Concepción del Río Cuarto. Fra Danko je pozdravio mons. Urionu i zahvalio mu jer mu je otvorio vrata svoje biskupije.

Nadbiskup Uriona rado ga je primio i osobno upoznao te mu zahvalio što je posjetio njegovu biskupiju, izrazivši želju da jednog dana dođe u Međugorje.

Razmijenili su pastoralne izazove ovoga vremena, govoreći ponajprije o zvanjima i mladima. Fra Danko ga je upoznao s poviješću Hercegovačke franjevačke provincije te da su brojna zvanja u njoj posljedica tri čimbenika: mučeništva brojnih fratara u komunističkom razdoblju, plodne franjevačke mladeži i ukazanja Gospe u Međugorju, ali da u ostatku Europe postoji velika kriza duhovnih zvanja.

Biskup Adolfo Uriona mu je rekao da u Argentini također ima malo zvanja i obojica su rekli kako će moliti jedan za drugog tražeći od Boga te konkretne potrebe.

Fra Danko je susreo i pozdravio nekoliko biskupa, među kojima i mons. Eduarda Elisea Martína, nadbiskupa Rosarija, koji je bio ugodno iznenađen i sretan jer su se susreli te je rekao da je 2008. godine posjetio Međugorje te su o tome podijelili nekoliko riječi.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne