Fra Jozo Marinčić najavio 24. redovnički dan u BiH koji će biti u subotu u Žepču

Nakon prošlogodišnjeg susreta u Međugorju, XXIV. redovnički dan u Bosni i Hercegovini ove godine održava se Žepču

Redovnički dan u Bosni i Hercegovini na kojem će sudjelovati oko dvjestotinjak redovnika i redovnica bit će u subotu 3. rujna u Katoličkom školskom centru „Don Bosco“u Žepču.

Program će započeti u 9.30 uvodnom molitvom te pozdravom i dobrodošlicom predsjednika Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine fra Joze Marinčića. Prigodnu riječ uputit će vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić i ravnatelj salezijanske zajednice don Mirko Barbarić.

Prošlogodišnji susret održan je u Međugorju. To je jedno posebno bogatstvo koje je važno za nas redovnike i redovnice da nosimo to kasnije kroz svoje djelovanje, da se možemo osloniti jedni na druge kako bi zajedno surađivali

fra Jozo Marinčić,
predsjednik Konferencije VRPP-a BiH

Redovnički susret moderirat će don Ivan Veriga.

Za program Radiopostaje Mir Međugorje fra Jozo Marinčić istaknuo je kako će predavanje pod naslovom “Redovnici i redovnice – stručnjaci ili amateri sinodalnosti?” održati s. Branka Perković, ŠSF Hercegovačke provincije.

Nakon predavanja slijedi rasprava, a zatim stanka. Bit će i prigoda za sakrament pomirenja. Euharistijsko slavlje će u podne predslaviti vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić.

U 14 sati je razgledavanje Centra i rekreacija u salezijanskom duhu, a za članove Konferencije Viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH održat će se Izvanredna skupština.

Fra Jozo Marinčić istaknuo je kako su iskustva sa susrete uistinu lijepa i važna.

”Prošlogodišnji susret održan je u Međugorju, okupilo se također oko dvjestotinjak redovnika i redovnica. To je jedno posebno bogatstvo koje je važno za nas redovnike i redovnice da nosimo to kasnije kroz svoje djelovanje, da se možemo osloniti jedni na druge kako bi zajedno surađivali”, kazao je fra Jozo Marinčić, a cijeli razgovor poslušajte u audiozapisu.

Ivana Čilić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne