Iskra milosrđa: Molitva krunice Božjeg milosrđa diljem svijeta

Redovita međunarodna inicijativa Iskra Milosrđa, molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama gradova svijeta, održat će se u subotu, 28. rujna, u 15 sati. U spomen na beatifikaciju o. Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske, inicijativu su 2008. pokrenuli isusovci u Poljskoj. Nositelj organizacije Iskre Milosrđa za Hrvatsku (i šire) je Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa koja je prošle godine na molitvu okupila 37 gradova i mjesta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Švicarskoj.

U programu Radiopostaje Mir Međugorje o Iskri milosrđa govorila je Jelena Vuković, tajnica Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa.

„Koliko će biti sudionika saznat ćemo nakon 20. rujna. Naime, tada ćemo objaviti popis svih sudionika, jer se pomalo na našu e-mail adresu: koordinacija.bozje.milosrdje@nullgmail.com javljaju sudionici. Tako je raspisano u pozivu za sudjelovanje u ovoj inicijativi. Moja iskustva su iznimno pozitivna, jer vidim, da se iz godine u godinu broj povećava”, kazala je Jelena Vuković koja je najavila i 11. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa u Mariji Bistrici 19. listopada.

Više poslušajte u audiozapisu.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne