Izjava Provincijalata Hercegovačke franjevačke provincije iz Mostara uoči Sv. Mise o 75. obljetnici bleiburške tragedije

Provincijalat Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM u Mostaru, uputio je izjavu za javnost u povodu Svete mise o 75. obljetnici Bleiburške tragedije, koja će biti slavljena 16. svibnja 2020. u sarajevskoj katedrali Srca Isusova. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Povijest naših krajeva obilježili su različiti događaji. Nedvojbeno je da će najava i sam čin Svete Mise za žrtve bleiburške tragedije, koju će predvoditi kardinal Vinko Puljić u subotu, 16. svibnja 2020. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, obilježiti ovo vrijeme.

Povodom navedenoga, ovaj Provincijalat izjavljuje:

1. Pridružujemo se jasnoj Izjavi koju su biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uputili javnosti 13. svibnja 2020., uoči Svete Mise koju će predvoditi nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u subotu, 16. svibnja 2020. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu.

2. U prostoru onoga nerecivog, u našim najdubljim molitvama, nalaze se sve žrtve, a osobito one čije kosti ni nakon sedam i pol desetljeća ne mogu u miru počivati, a većini od njih ne zna se za grobove. Među ovima su i zemni ostaci naše ubijene braće franjevaca Hercegovačke franjevačke provincije sa sjedištem u Mostaru.

3. Na kraju, ne možemo propustiti uputiti žuran apel, svima na koje se to odnosi, da ostave crkvenoj zajednici slavlje Sv. Mise, a da učinkovitije porade na zaustavljanju ekonomskoga propadanja ove zemlje i da rješavaju sve nepravilnosti u raznim nabavkama medicinske i ine opreme u vrijeme kada je ova virusna ugroza prijetila i još uvijek prijeti svima nama.

Mir i dobro!

U Mostaru, 14. svibnja 2020.

Provincijalat hercegovačkih franjevaca

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne