Molitva krunice Božjeg milosrđa na trgu u Čitluku

U nedjelju, 7. travnja, kada Crkva slavi Nedjelju Božjega milosrđa, na Trgu žrtava Domovinskog rata u Čitluku vjerni puk župe Krista Kralja i mnogobrojni žitelji Brotnja zajedno su molili krunicu Božjega milosrđa. Molitva je održana u samom središtu Čitluka gdje već nekoliko godina stoji postavljena slika Milosrdnog Isusa. Mnoštvo vjernika i ove godine okupilo se u 15 sati na zajedničku molitvu, a molitvu je predmolio fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja u Čitluku s kojim je u zajedništvu bio i župni vikar fra Ivan Slišković. Nakon molitve nekoliko riječi s nama je podijelio fra Miro Šego:

„Evo i danas smo se ovdje okupili na Trgu žrtava Domovinskog rata u Čitluku, u središtu Čitluka, kako bi u zajedništvu sa svim ljudima svijeta danas obilježili svetkovinu Božjega milosrđa koju je sveti Ivan Pavao II. proglasio 2000. godine. Već nekoliko godina se okupljamo kao vjernici ovdje na ovom mjestu na današnji dan i želimo na taj način prikazati naše molitve i uteći se Božjemu milosrđu. Danas smo u molitvi rekli da smo se okupili ovdje da Gospodin uđe u ovo naše zajedništvo kao što smo to čuli u današnjem evanđelju, kako je Isus ušao među svoje učenike i udijelio im dar Duha Svetoga, dar mira, tako da udijeli mir i našim srcima i mir našim obiteljima. To je nekako bila nakana ovoga našega zajedništva i našega okupljanja”, kazao je fra Miro, te zaključio:

„Na kraju smo iskoristili priliku i u činu posvete Božjemu milosrđu posvetili i naše Brotnjo i sve nas ovdje prisutne. Dakle, ova krunica Božjega milosrđa nije samo ovdje na ovom mjestu samo danas, nego mi svake godine kao župna zajednica sudjelujemo u akciji „Iskra Božjega milosrđa” krajem rujna gdje se isto tako ovdje okupljamo. Također, vjernici iz naše župe su pozvani svake srijede nakon večernje svete mise u crkvi ostati gdje se zajedno moli krunica Božjega milosrđa”, rekao je fra Miro Šego.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne