Mons. Tomo Knežević uoči Nedjelje Caritasa: Pomozimo sebi i potrebnima diljem svijeta

Crkva u Bosni i Hercegovini svake godine obilježava Nedjelju Caritasa na Treću nedjelju došašća, a koja ove godine pada na 12. prosinca.

Za program Radiopostaje Mir Međugorje uoči nedjelje Caritasa govorio je mons. Tomo Knežević.

”Naša je želja da na našim prostorima pozovemo sve odgovorne, sve krštenike, pozovemo sve prijatelje da izgrade instituciju Caritasa prvo u svojoj duši i svojim srcima, u našim institucijama i da cijeli taj sadržaj karitativnog djelovanja proširi se ne samo na primanje što nam je netko skupio nego jednostavno da bude Caritas, ostvari svoje poslanje u životu ovozemaljske Crkve”, kazao je mons. Knežević naglašavajući ”dok je svijeta bit će i siromaha”.

”To nije samo u nas u BIH nego je i u bogatim europskim zemljama gdje Caritas ima jako veliko poslanje i jako veliku odgovornost jer siromaha ima na svakome koraku. U vrijeme rata meni je bila povjerena služba voditi Caritas u okruženom Sarajevu. Svaki drugi dan išao sam preko prvih crta koje su kontrolirale sve tri vojske: bošnjačka, srpska i HVO i Caritas je na svim prostorima dobro došao, ne samo na području Sarajeva već i šire. Nama su zapravo vrata bila otvorena jer svi su dolazili pred Caritasova vrata i nama su kucali”, kazao je mons. Knežević i pozvao sve da se uključe u pomoć potrebnima.

”Srce i duša bosansko- hercegovačkog čovjeka je veliko i široko, gradimo svijest i odgovornost na prostorima i okruženju svoga življenja. Dok je svijeta i vijeka bit će siromaha, bit će potrebnih, pređimo i nadiđimo ljudske granice, pomozimo sebi i potrebnima ne samo u BIH nego i diljem svijeta” poručio je ravnatelj Caritasa u BIH mons. Tomo Knežević uoči nedjelje Caritasa koja se obilježava na Treću nedjelju došašća, a cijeli razgovor s ravnateljem možete poslušati u audiozapisu.

Ivana Čilić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne