20 C
Međugorje
12.05.2121.

Nadbiskup Vukšić u Rimu razgovarao s prefektom Dikasterija za komunikacije Ruffinijem

Dikasterij za komunikaciju Svete Stolice istražuje nove načine suradnje vatikanskih sredstava društvene komunikacije i pojedinih biskupskih konferencija. Tako se ovaj dikasterij obratio pismima Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i Biskupskoj konferenciji Bosne i Hercegovine pismima pozivom na još veće uključivanje biskupskih konferencija radi što boljeg odgovora Crkve potrebama evangelizacije. Pisali su da je njihova čvrsta nakana ne samo nastaviti postojeće nego i ojačati programe različitih jezičnih sekcija i izrazili su želju za razgovorom u tom smislu.

Mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, posjetio je 18. veljače 2021. Dikasterij za komunikaciju. Primio ga je prefekt Dikasterija dr. Paolo Ruffini, tajnik vlč. Lucio Adrian Ruiz, s još dvoje stručnih suradnika. Tijekom razgovora, koji je potrajao cijeli sat vremena, nadbiskup Vukšić je zahvalio za sve što su vatikanski mediji, a posebice Radio Vatikan, učinili u prošlosti i što čine danas za dobro hrvatskih katolika. Sa svoje strane, vodstvo Dikasterija ponovilo je svoju želju da se, u reformi koja se provodi, ojačaju osobito sve sekcije na malim jezicima, a među njima i hrvatski, na način korištenja dosadašnjih kao i usvajanja svih novih sredstava društvene komunikacije. To je reforma u tijeku koju Sveta Stolica provodi za sve svoje medije u suradnji s biskupskim konferencijama i s katoličkim medijskim kućama, postajama, programima, agencijama i suradnicima te, radi evangelizacije, želi biti u službi raznih jezika i mjesnih Crkava, objavila je KTA.

Na kraju razgovora, koji je protekao u vrlo opuštenoj atmosferi, nadbiskup Vukšić je obećao prenijeti informacije braći biskupima na sljedećem zajedničkom zasjedanju HBK i BK BiH koje će održati 23. veljače 2021. u Zagrebu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne