Nakon 54 godine slavljena Misa na mjestu Isusova krštenja, sudjelovao i đakon iz Hercegovine

Franjevci Kustodije Svete zemlje nakon 54 godine slavili su u nedjelju, 10. siječnja 2021. Misu u Qasr al-Yahudu, mjestu kraj Jerihona, gdje je prema predaji Ivan Krstitelj krstio Isusa.

Nakon više od 50 godina Samostan sv. Ivana Krstitelja vraćen je pod upravu Kustodije Svete zemlje odakle se za naš program javio fra Andrija Majić, đakon Hercegovačke franjevačke provincije na studiju u Jeruzalemu.

”Na nedjelju Krštenja Gospodinova mi franjevci Kustodije Svete zemlje okupili smo se ispred Svetišta sv. Ivana Krstitelja na obali rijeke Jordan nedaleko od Jerihona kako bismo proslavili ovaj blagdan. Ova današnja proslava je jako bitna za franjevce jer prvi put nakon 1967. godine možemo slaviti misu u našem svetištu. Misi je prethodio svečani ulazak kustosa Svete zemlje fra Francesca Pattona kojega je ispred vrata svetišta dočekao jerihonski župnik. Na misi je sudjelovao mali broj franjevaca i vjernog puka zbog epidemioloških mjera. Nakon mise svećenici koji su koncelebrirali u euharistiji potpisali su se u knjigu misnih intencija samostana. Posljednji potpis i posljednja misa koja je slavljena u franjevačkom samostanu u svetištu sv. Ivana Krstitelja bila je 8. siječnja 1967. godine”, izjavio je fra Andrija Majić s kojim je razgovarala kolegica Ivana Grbavac, a što joj je još rekao poslušajte u audiozapisu.

Osim samostana sv. Ivana Krstitelja koji je vraćen prije tri mjeseca, Kustodiji su vraćeni i samostan i učilište u Alepu, objavio je Vatican News.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne