Objavljena Papina poruka za Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

»Od koljena do koljena dobrota je njegova« (Lk 1, 50) tema je koju je Sveti Otac Franjo odabrao za 3. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba, priopćio je 15. lipnja Tiskovni ured Svete Stolice.

 

Priopćenje Dikasterija za laike, obitelj i život o poruci Svetog Oca Franje za Treći svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

»Od koljena do koljena dobrota je njegova« (Lk 1, 50) tema je koju je papa Franjo odabrao za 3. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba i prigodne poruke koja nosi nadnevak 31. svibnja, blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije.

Ovogodišnja proslava posvećena djedovima, bakama i starijim osobama održat će se u nedjelju, 23. srpnja, samo nekoliko dana prije početka Svjetskog dana mladih u Lisabonu. Susret mlade Marije i njezine starije rođakinje Elizabete – dviju žena koje u sebi nose obećanje budućnosti – u središtu je kako poruke upućene mladima uz Svjetski dan mladih u Lisabonu, tako i poruke koju je Papa posvetio djedovima, bakama i starijim osobama: „Marijin pohod i Elizabetin pozdrav otvaraju vrata za očitovanje spasenja: kroz njihov zagrljaj njegovo milosrđe prodire s radosnom blagošću u ljudsku povijest“, piše Papa.

Pridružujući se pozivu pape Franje, i Dikasterij poziva biskupije, župe, udruge i zajednice da zajedno s bakama i djedovima i starijim osobama proslave Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba svečanim euharistijskim slavljem, a mlade da posjete usamljene starije osobe u svojim sredinama. Istodobno se uz Svjetski dan mladih starije osobe poziva da posebno mole za mlade i da ih tako prate na njihovu hodočašću prema Lisabonu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne