Ponovno otvaranje crkava u Irskoj za javno bogoslužje

Voditelj Hrvatske katoličke misije u Dublinu vlč. Josip Levaković objavio je 29. travnja 2021. na mrežnim stranicama misije prve informacije o ponovnom otvaranju crkava u Irskoj za javno bogoslužje.

„Upravo smo doznali veliku i radosnu novost: od ponedjeljka 10. svibnja 2021. naše će crkve u Irskoj ponovno otvoriti svoja vrata vjernicima kako bi aktivno sudjelovali u javnom bogoslužju – pogotovo u slavlju mise koja je ‘izvor i vrhunac’ života svakoga Isusova učenika, te u sakramentu pomirenja“, napisao je vlč. Levaković.

Najavio je da će uskoro biti objavljene sve potrebne informacije i upute „koje će nas voditi prema našem prvom nedjeljnom misnom slavlju“, na Sedmu vazmenu nedjelju, 16. svibnja u 18.30 sati. Upozorio je na mogućnost raspodjele i na dva misna slavlja, čiji će termini biti dogovoreni u suradnji sa Župom Haddington Road.

Voditelj HKM Dublin najavio je i informacije o terminima krštenja te mogućnost da se slavlja prve pričesti i krizme odgode za jesen, te sve vjernike zamolio za strpljivost i suradnju, zaključujući: „Sve upute koje budete primili vodit će nas sigurnijem, mirnijem i radosnijem našem prvom nedjeljnom susretu!“ (kta/ika)

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne