16.1 C
Međugorje
28.09.2020.

Poruka mladima na Mladifestu u Međugorju od kardinala Christopha Schönborna iz Beča

I ove godine poruku mladima na Mladifestu u Međugorju uputio je bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn. Njegovu poruku mladiam je pročitao međugorski župnik fra Marinko Šakota, a poruku kardinala Schönborna prenosimo u cijelosti:

Dragi mladi prijatelji! Najprije i prije svega srdačan pozdrav i blagoslovna želja svima vama prigodom ovogodišnjeg Mladifesta! Hvala vam što ste došli! Hvala svima koji sudjeluju preko livestreaminga!

Toliko sam se već bio radovao da ću ove godine moći i sam doći na Mladifest.  Nažalost su ograničenja uzrokovana pandemijom korona virusa to spriječila. Uz to moja vlastita oba oboljenja, koja su Bogu hvala prošla, ali zbog kojih spadam među rizične kandidate, učinila su da još ne smijem putovati. Međutim, kao i svake godine s vama sam srcem!

Radujem se da ove godine kao moto imate dva čudesna mjesta iz Ivanova evanđelja. Dva mlada čovjeka postala su znatiželjna zbog Isusa. Ivan Krstitelj, kod kojeg su oni išli u jednu vrstu životne škole, nazvao je Isusa ”Janje Božje”. Oni su pošli za Isusom, on se okrenuo i upitao: ”Što tražite?” Odgovorili su: ”Učitelju, gdje stanuješ?” A on će: ”Dođite i vidite”.

Ja sam često razmišljao nad ovim scenama i kao što dalje stoji: da su oni pošli za Isusom, da su vidjeli gdje stanuje i da su onda kod njega ostali. Vi ćete sigurno ovih dana o tome razmišljati, što je ovaj prvi susret s Isusom izazvao u obojice mladih ljudi i pitat ćete se: ”Kako ja susrećem Isusa? I kako ja govorim drugima o mom susretu s Njim?”

Sveti Otac vam je već u svojoj lijepoj, snažnoj poruci svoje misli o tome napisao. Siguran sam da će mnogi od vas osjetiti Isusovo pitanje: ”Što tražite?” I to će u vama prerasti u pitanje: ”Koga tražite?”

Radujem se zbog mnogih milosti koje će vam ovih dana biti darovane preko Gospe. I radujem se da ćete kao obojica učenika Andrija i Ivan i vi svojoj braći i sestrama i prijateljima pričati o svome susretu s Isusom. Želim vam da to učinite s istim oduševljenjem s kojim su o tome pripovijedali Andrija i Ivan!

Molimo za Papu Franju kojem Međugorje treba biti toliko zahvalno!

Molimo za mir i za što skoriji kraj pandemije.

Želim vam Božji blagoslov, zaštitu Gospinu i dobar hod s Isusom! On je vjeran! On vas nikad neće razočarati.

Vaš Christoph Kardinal Schönborn

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne

Putovi kojima je teško ići

Ovih dana vratio sam se s jednog hodočašća. Naime, s grupom prijatelja bio sam na Caminu tj. putu sv. Jakova na otoku Krku. To...

Bolje nismo ni zaslužili

Ja sam rođena one godine kad je Toto Cotugno otpjevao L'italiano. Odrastala u vremenu između masti na kruhu i Nutelle. Išla u školu kad...

O ženo! Velika je vjera tvoja!

Ona priđe, pokloni mu se ničice i kaže: “Gospodine, pomozi mi!” On odgovori: “Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima.” A ona će: “Da,...

Jesu li ti mreže prazne?

Naslov ove kolumne je ''posuđen'', ''kopiran'', ukraden... od jednog izdanja sve popularnije rubrike 'Pozitivna minuta' našega kolumnista fra Josipa Vlašića na njegovom Facebooku, Instagramu,...