Program obilježavanja 7. obiteljskog dana u BiH

Pod predsjedanjem predsjednika Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine banjolučkog pomoćnog biskupa Marka Semrena, u utorak 9. srpnja u Župi Svete Obitelji u Kupresu, održana je sjednica Organizacijskog odbora za pripravu 7. obiteljskog dana u Bosni i Hercegovini koji će, kao i ranijih godina, biti održan u posljednju nedjelju u mjesecu srpnju odnosno 28. srpnja, izvijestila je KTA.

Na sjednici su sudjelovali povjerenik za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Ante Vrhovac, kupreški župnik vlč. Tomislav Mlakić i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Biskup Semren upoznao je članove Odbora s dogovorom članova BK BiH da misu uoči Obiteljskog dana u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu u subotu, 27. srpnja u 19 sati predvodi predsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, kao i euharistijsko klanjanje nakon mise. Središnje euharistijsko slavlje na Obiteljski dan u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu, u nedjelju 28. srpnja u 11 sati predvodit će potpredsjednik BK BiH mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić.

Članovi Organizacijskog odbora dogovorili su da prije mise uočnice u 18.15 bude priprava za sakrament pomirenja i prigoda za pristup ispovijedi. Također je dogovoreno da prije misnog slavlja na sam dan bude zajednička molitva krunice i prigoda za sakrament pomirenja.

Tijekom susreta je predloženo da susret bude molitvena priprava obitelji za predstojeći Jubilej 2025. godine.

Dogovoreno je i da preko župnih ureda budu pozvani bračni parovi na obilježavanje 25., 50. i 60. obljetnice braka sudjelovanjem na misnom slavlju, 28. srpnja na Kupresu.

Biskup Semren je podsjetio da su članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine svih ovih godina pozivali sve župne i druge crkvene zajednice u svojim biskupijama u Bosni i Hercegovini da te nedjelje na osobit način mole za obitelji u kojoj se vjera živi i raste.

Članovi Organizacijskog odbora izrazili su zahvalnost svim medijima koji su ranijih godina izravno prenosili ili popratili obilježavanje Obiteljskog dana te zamolili da i ove godine pomognu u stvaranju potrebnog ozračja te i poprate središnje euharistijsko slavlje i misu uočnicu. (KTA)

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne