Proslava blagdana sv. Ante na Humcu

Blagdan sv. Ante, jednog od omiljenijih katoličkih svetaca, i ove će se godine svečano proslaviti u mnogim župama. U Franjevačkom samostanu i župi sv. Ante na Humcu, u subotu 4. lipnja počinje devetnica. Svake večeri bit će prigoda za ispovijed u 18 sati, u 18.30 molit će se krunica, a u 19 sati slaviti sveta misa.

”Dragi hodočasnici, štovatelji sv. Ante, poštovani župljani. Pred još jednom smo proslavom sv. Ante, našega nebeskog zaštitnika i sveca svega svijeta. Ovo je vrijeme okupljanja velikog broja vjernika u našem humačkom svetištu. Osjeća se život, vjera, snaga, budućnost, pouzdanje. Posebno je lijepo vidjeti mlade obitelji s djecom koje traže Božji blagoslov po zagovoru sv. Ante. Ove godine smo za okvirnu temu devetnice, koja je duhovna obnova naše župe i cijelog ovog kraja, uzeli blaženstva iz Isusovog govora na gori, za koji se kaže kako je sažetak evanđelja”, poručili su fratri s Humca.

Pojedinosti proslave blagdana sv. Ante na Humcu u programu Radiopostaje Mir Međugorje donio  je humački gvardijan fra Dario Dodig.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne