Proslava spomendana blaženih Drinskih mučenica na Banjskom brijegu u Sarajevu

U crkvi Kraljice svete krunice na Banjskom brijegu u Sarajevu, mjestu štovanja blaženih s. M. Jule Ivanišević i četiriju susestara, u narodu poznatih kao Drinskih mučenica, slavi se njihov spomendan u srijedu, 15. prosinca. Svetu misu u crkvi Kraljice svete krunice u 18 sati predvodit će mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH.

Proslavi će u subotu, ponedjeljak i utorak prethoditi trodnevnica sa sv. misom i prigodnom propovijedi u 18 sati, a misna slavlja će predvoditi: mons. Slađan Ćosić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije, fra Jozo Marinčić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene i mons. Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH. Tijekom trodnevnice u 17.30 sati molit će se krunica i litanije. U nedjelju, 12. prosinca bit će upriličena u Goraždu sv. misa u 11 sati.

”Poruka Drinskih mučenica je izazov za svakoga od nas. Danas našim obiteljima one mogu biti poticaj u vjernosti prema onome što svaka obitelj ima kao svoju zadaću, u vjernom odgajanju svoje djece kao i vjernom služenju međusobne ljubavi bračnih drugova. Mladima može biti izazov da budu ustrajni u svojim idealima i da jednostavno slijede one prave vrijednosti koje su za vječnost, da se ne boje nikakvih poteškoća i da uvijek sve stavljaju u ljubav prema Kristu. Nama posvećenim osobama mogu biti poticaj da još žarče nasljedujemo Krista za kojim smo krenuli”, kazala nam je predstojnica s. M. Ljilja Martić, a cijeli razgovor s njom poslušajte u audiozapisu.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne