Proslavljena Sveta misa za pobijene fratre i puk u Mostaru

U nedjelju, 14. veljače 2021. u 18.00 sati, u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru proslavljena je sveta Misa u spomen na pobijene fratre i vjernike Mostara i okolice koji su žrtve II. svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata.

Svetu misu predslavio je gvardijan Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru fra Danko Perutina uz koncelebraciju župnika fra Bože Milića, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke, vicepostulatora postupka mučeništva Fra Leo Petrović i 65 subraće fra Miljenka Stojića i brojnih drugih svećenika, uz mnoštvo vjernika.

U popodnevnim satima tog dana fratri su iz samostana u Mostaru skupa s postulantima u blizini Neretve zapalili svijeće i pomolili se za svoju pobijenu braću.

Tog 14. veljače 1945. godine iz Franjevačkog samostana odvedeni su i ubijeni tadašnji provincijal fra Leo Petrović, gvardijan fra Grgo Vasilj, fra Jozo Bencun, fra Rafo prusina, fra Bernardin Smoljan, fra Kazimir Bebek, fra Nenad Pehar, fra Zlatko Sivrić i fra Darinko Brkić.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne