S. Kata Karadža: Kristov prazan grob jača vjeru i budi nadu

Provincijska predstojnica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog srca Marijina sestra Kata Karadža u svojoj uskrsnoj poruci naglasila je kako ”i danas, u vremenu prožetom strahovima i neizvjesnostima, Kristov prazan grob i proglas uskrsnuća jačaju vjeru i bude nadu, obnavljaju život i daju mu smisao, uspostavljaju mir i unose radost u mnoga srca”. Njezinu čestitku poruku u cijelosti:

Hvaljen Isus i Marija!

Što tražite Živoga među mrtvima? Nije ovdje, nego uskrsnu! (Lk 24, 5b-6a)

Ovaj radostan usklik, koji su čule žene došavši na grob prvog dana u tjednu veoma rano, odjekuje svim prostorima kroz povijest kršćanstva. Nošen je vjerom generacija Isusovih učenika, svjedoka Njegova uskrsnuća.

I danas, u vremenu prožetom strahovima i neizvjesnostima, Kristov prazan grob i proglas uskrsnuća jačaju vjeru i bude nadu, obnavljaju život i daju mu smisao, uspostavljaju mir i unose radost u mnoga srca.

Sa željom i molitvom da Uskrsli unese novu vedrinu i snagu te izlije obilje svojega milosrđa na svaki trenutak našega života, želim Vam sretnu i blagoslovljenu svetkovinu Kristova uskrsnuća!

Uime Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina i osobno svima vama želim SRETAN USKRS!

s. M. Kata Karadža,
provincijska predstojnica

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne