Seminar ‘Dođi i vidi’ od 10. do 12. svibnja na Humcu

Tradicionalno i ove godine na Humu kod Ljubuškog seminar „Dođi i vidi“ za osobe koje ozbiljno promišljaju o franjevačkom redovničkom i svećeničkom pozivu.

”Seminar se pokazao učinkovitim i plodonosnim te nam je to poticaj da se održi i ove godine u samostanu na Humcu od 10. do 12. svibnja 2024. u prostorijama novicijata i bivše postulature”, istaknuo je fra Jozo Hrkać, promicatelj duhovnih zvanja u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji.

Ciljevi seminara su pomoći mladićima pri razlučivanju zvanja; omogućiti im vrijeme molitve i zajedništva sa starijim fratrima, kao i s novacima i postulantima; biti im na raspolaganju za razgovor te im darovati svjedočanstvo o putu franjevačkog poziva.

”Molimo vas da obavijestite one mladiće koji su vam se povjerili o osobnom promišljanju o odlasku u fratre, u samostan. Program je predviđen za osobe koje su napunile 18 godina i starije, odnosno koje su završile srednjoškolsko obrazovanje” istaknuo je fra Jozo. Njihovo sudjelovanje može se prijaviti do 7. svibnja 2024. na sljedeće kontakte; mob.: +387 63 328 634 ili na mail:jozohrkac@nullgmail.com.

”Savjetovao bih mladiće da svakako posjete ovaj seminar jer time ništa ne mogu izgubiti, zajamčena je diskrecija, ništa se ne objavljuje. Najvažnija stvar je da se u budućnosti čovjek ne pita: Što nisam vidio? Što nisam probao? Ovaj seminar nema nikakvu obvezu, niti posljedicu, nego jednostavno imamo osobe koje dođu, budu na seminaru i na kraju se i ne jave nikada za svećeničko, redovničko zvanje. Tu mogu jednostavno samo dobiti, a iskustvo samostana je nešto posebno”, istaknuo je fra Jozo Hrkać, promicatelj duhovnih zvanja pozivajući sve da potaknu i ohrabre mlade iz svojih župa da se ”odvaže i odazovu Božjem pozivu te da nam se pridruže na ovom seminaru”.

Cijeli razgovor poslušajte u audiozapisu.

Ivana Čilić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne