Trajna izgradnja svećenika u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru

Druga godina permanentnog obrazovanja za mlade svećenike do 10. godine svećeništva Mostarko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije te Hercegovačke franjevačke provincije održano je u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru, izvijestila je mrežna stranica Biskupija Mostar.

Ovaj dvodnevni susret na kojem je sudjelovalo preko dvadeset mladih svećenika bio je prilika istima da se raznim temama o kojima su slušali pripreme za buduće izazove koji će ih čekati kroz buduće pastoralno djelovanje.

Susret je započeo u srijedu, 22. ožujka pozdravnim govorom i uvodnim riječima mons. Petra Palića, biskupa. Nakon uvodnih i pozdravnih riječi susret se nastavio predavanjem dr. don Edvard Punda s temom „Svećenik – čovjek blizine s Bogom, s biskupom, među svećenicima i narodom“ (papa Franjo).

Zatim je uslijedila kratka pauza, nakon koje je uslijedio duhovni dio susreta: Večernja molitva i euharistijsko klanjanje.

Drugi dan susreta počeo je Službom čitanja i Jutarnjom molitvom. Predavanja drugog dana držao je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš s temom „Kakav svećenik/redovnik želim biti?“, a završno predavanje održao je generalni vikar hercegovačkih biskupija don Nikola Menalo na temu „Upravljanje vremenitim dobrima i nove odredbe Zakonika kanonskog prava u vezi s tim“.

Valja napomenuti kako su mladi svećenici imali priliku između svakoga predavanja vremena za konstruktivne rasprave s predavačima o temama koje su slušali.

Euharistijskim slavljem i zajedničkim objedom završena je dvodnevna duhovno-obrazovna izgradnja mladih svećenika.

Uz zahvalnost predavačima na izdvojenom vremenu i trudu sudionici ovoga susreta su također zahvalni ocima karmelićanima koji su se pobrinuli za ugodan boravak u njihovu samostanu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne