U Širokom Brijegu večeras počinje trodnevna priprava za mladomisničko slavlje fra Ivana Sliškovića

U crkvi na Širokom Brijegu, večeras u 20 sati počinje misa u sklopu trodnevne duhovne priprave za mladomisničko slavlje fra Ivana Sliškovića, koje će biti u nedjelju 17. srpnja u 18 sati.

Večeras će svetu misu predslaviti fra Svetozar Kraljević, drugu večer, sutra, fra Tomislav Crnogorac, a treću večer fra Stanko Mabić.

”Na ovom prostoru Hercegovine jeste, za Bosnu nisam siguran, ali u Hrvatskoj je to nešto redovito”, kazao je fra Ivan, u razgovoru za Radiopostaju Mir Međugorje, na pitanje: Je li trodnevnica u povodu mlade mise nešto novo?

”Treba više ljude uključiti, da se osjete dijelom toga… Napraviti duhovno ozračje u kojem će se još više uputiti na Boga. Tome to može poslužiti. Redovito, ne samo trodnevnice, nego i devetnice imamo za patrone. Mladomisničko slavlje je nešto veliko za župu, to će svi reći. Htjeli smo da što više ljude sudjeluje u tom slavlju, da to stvarno bude, kao što svaka misa i jest za sve i da se štio više ljudi osjeti dijelom zajedništva i dijelom te radosti. Tome trodnevnica želi poslužiti”, kazao je fra fra Ivan Slišković, koji će mladu misu proslaviti u nedjelju, 17. srpnja, u 18 sati na Širokom Brijegu, a cijeli intervju s poslušajte u subotu od 11 sati i 20 minuta.

Iako je bilo planirano i najavljeno zajedničko mladomisničko slavlje dvojice Širokobriježana – fra Ivana Hrkaća i fra Ivana Sliškovića – zbog zdravstvene situacije u obitelji fra Ivana Hrkaća, njegova mlada misa za sada je odgođena.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne