Umrla sestra Elvira, utemeljiteljica zajednice Cenacolo

”Kad će vam kažu: “Elvira je umrla!”, vi morate pjevati, plesati, slaviti.. jer ja sam živa! Jao vama ako kažete: “Jadna ona…”. Ne, nema “jadna”! Idem sasvim mirna i sretna, pjevajući, već pjevam! Preda mnom će se rastvoriti nešto ogromno… Život ne umire!”, riječi su to kojim je sestra Elvira Petrozzi, poznata kao Majka Elvira, pripremala je svoje suradnike i mlade zajednice Cenacolo, koju je ona osnovala, za svoj prijelaz u vječni život. I taj prijelaz dogodio se danas.

”U 86. godini života, okružena molitvama i ljubavlju cijele velike obitelji Zajednice Cenacolo, majka Elvira se sretna vratila u Očev dom. Svoje zemaljsko hodočašće zaključila je u Formacijskoj kući Zajednice Cenacolo u Saluzzu gdje je živjela posljednjih godina bolesti, uz veliku ljubav i brigu sestara Zajednice. Jutros, 3. kolovoza 2023, u 3 sata i 50 minuta okružena svojim časnim sestrama i molitvom, zaključujući molitvu Zdravo Kraljice, rastvorila je svoje velike sjajne oči i s velikim povjerenjem prepustila se zagrljaju Milosrdnog Oca i nježnosti Presvete Djevice Marije”, objavili su iz Zajednice Cenacolo. Ona je osnovala Zajednicu Cenacolo u kojoj su spas pronašli brojni ovisnici i u toj zajednici ostavili svoj stari život i krenuli novim i boljim putem. Ove zajendice rasprostranjene su danas po cijelom svijetu.

”Proteklih dana tisuće mladih, roditelja i prijatelja koji pripadaju velikoj obitelji Zajednice, koji su stigli na brdo iznad Saluzza od 13. do 16. srpnja proslaviti 40. rođendan Cenacola, okupili su se oko nje u intenzivnoj molitvi i dubokoj ljubavi, da joj zahvale i prate je u prijelazu iz ovozemaljskog u vječni život.

”Zahvaljujemo Gospodinu za ovaj tako dragocjen život koji je tolikim životima pomogao uskrsnuti, ponovo pronaći nadu i volju za životom”, objavili su iz Zajendice Cenacolo te najavili kako će njezin odar biti bit će u Formacijskoj kući časnih sestara Misionarki Uskrsnuća u ulici Via Pagno 115, u Saluzzu, na mjestu gdje je Majka Elvira proživjela zadnje godine svoga ovozemaljskog života te da će tu biti mogućnost oprostiti se od nje od sutra do dana njezinog sprovoda koji će uskoro biti objavljen.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne