Vrhbosanski nadbiskupi primili generalnog ministra franjevačkog reda

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić primili su generalnog ministra Reda manje braće fra Massima Fussarellija u četvrtak, 30. prosinca u Rezidenciji vrhbosanskog nadbiskupa u Sarajevu, objavljeno je na portalu Nedjelja.

Fra Massimo je bio u pratnji generalnog definitora za Južnoslavensku konferenciju fra Konrada Grzegorza, provincijala Bosne Srebrene fra Joze Marinčića i provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke.

U razgovoru su kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić upoznali generala s trenutačnim stanjem u BiH te u Vrhbosanskoj nadbiskupiji kao i provinciji Bosni Srebrenoj. Nadalje su spomenuli djelovanje franjevaca u Nadbiskupiji, kako kroz župe tako i razne druge pastoralne aspekte kao što su studentski domovi, FRAMA, Kruh Sv. Ante i ostalo. Posebno su istaknuli važnost franjevačke prisutnosti u BiH.

Na kraju susreta generalni ministar fra Massimo zahvalio je nadbiskupima na srdačnoj dobrodošlici te na dobroj suradnji između provincija i Vrhbosanske nadbiskupije.

Generalni ministar Reda manje braće ranije je u sklopu bratskog posjeta Južnoslavenskoj konferenciji provincijalnih ministara, pohodio je bratstvo Samostana sv. Ante na Poljudu, a večeras će u crkvi sv. Jakova u Međugorju predslaviti svetu misu u 23 sata i 30 minuta, kojom će se ući u Novu godinu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne