10.3 C
Međugorje
21.03.2323.

Započele pripreme za 4. Mladifest Hrvatska

Misno slavlje prvoga dana će predvoditi sisački biskup Vlado Košić. Iz Međugorja dolazi fra Goran Azinović koji će tijekom Mladifesta održati katehezu, a na 4. Mladifestu Hrvatska svjedočit će i Stijepo Gleđ Markos koji će tom prigodom i zapjevati…

Ovih dana počele su  pripreme za 4. Mladifest Hrvatska koji će, organiziran po uzoru na onaj u Međugorju, biti održan u Sisačkoj biskupiji u Voloderu od 17. do 19. lipnja.

Organizator je zajednica Marijina legija iz Petrinje te župa Voloder uz podršku Sisačke biskupije. Tijekom tri dana posjetitelji će sudjelovati u susretu tijekom kojeg će čuti svjedočanstva i kateheze. Uz molitveni program bit će svaki dan prilika za ispovijed.

Geslo ovogodišnjeg susreta je iz Lukina evanđelja 1,43 „Ta otkuda meni da mi dođe Majka Gospodina mojega?”

Uskoro će biti objavljen cjelokupni program 4. Mladifesta, a zasada izdvajamo kako će prvog dana u večernjem dijelu biti održan koncert duhovne glazbe. Domaćini iz Volodera su pripremili 4. koncert “Ljiljani – pjesma za nebesa – revolucija“. Nastupit će Ivana Husar Mlinac, Stjepan Lach i Marina Matošević, Katarina Martin Kutnar, Afterlife, Eva Vukina. Voditelj večeri bit će Marin Periš.

Iz drugog dana Mladifesta izdvajamo scensku izvedbu pasije pod nazivom “Da nisi i ti učenik toga čovjeka?” koju su pripremili Marijini legionari iz Petrinje.

Misno slavlje prvoga dana će predvoditi sisački biskup Vlado Košić. Iz Međugorja dolazi fra Goran Azinović koji će tijekom Mladifesta održati katehezu, a na 4. Mladifestu Hrvatska svjedočit će i Stijepo Gleđ Markos koji će tom prigodom i zapjevati.

Sva tri dana susret će pjesmom band Kraljica od Sabe čija je pjesma Vodi nas na prave izvore u podlozi najavnog spota 4. Mladfiesta Hrvatska koji će biti uskoro predstavljen javnosti. (ika)

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne