Don Tom Uzhunalil u Međugorju odgovorio na pitanje: Zašto je danas važno svjedočiti za Krista?

Na poziv Hrvatske salezijanske provincije u Hrvatskoj i BiH od 15. do 22.listopada boravi don Tom Uzhunalil, indijski svećenik, salezijanac i misionar. Don Tom je posjetio Zagreb, Žepče, a jučer popodne došao je u Međugorje i ugostili smo ga na radiju. Danas ide u Split, nakon toga ponovno u Zagreb. Svjedočanstvo koje je proživio u zatočeništvu objavio je u knjizi koju je na hrvatskom jeziku objavila Salesiana, a riječ je o knjizi Čudom živ:557 dana u rukama isilovaca.

Don Toma su oteli u ožujku 2016. godine u jemenskom gradu Adenu gdje je služio kao misionar u staračkom domu sestara Misionarki ljubavi. Teroristi su pritom ubili ukupno 16 ljudi, od kojih su četiri redovnice ubijene pred Tomovim očima, a jedino su njega odlučili zadržati na životu.

Svjetski mediji bili su prepuni nagađanja o sudbini don Toma, crkvene su vlasti pozivale na molitvu, da bi don Tom napokon bio oslobođen u rujnu 2017. godine zahvaljujući zajedničkim naporima Vatikana, omanske vlade i vlasti Jemena. U zatočeništvu je proveo 557 dana, a nakon povratka na slobodu don Tom je istaknuo kako je dane provodio u molitvi, posebice za duše ubijenih u tom krvavom pohodu, te za svoje otmičare. Svojim je otmičarima sve oprostio, i to je druga važna poruka koju želi istaknuti. Treća je da  svatko od nas ima posebnu misiju. S don Tomom je razgovarala kolegica Vedrana Vidović. Razgovor je s engleskog prevodila Tea Sušac. Njegovo svjedočanstvo čut ćete u našim Međugorskim minuta idućega tjedna u dva dijela, a sada poslušajte što je don Tom odgovorio na pitanje: Zašto je danas važno svjedočiti za Krista?

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne