Don Tom Uzhunnalil za Međugorske minute govorio o 557 dana zatočeništva, čudima, važnosti molitve, i oproštenja…

U Međugorskim minutama 22. i 23. listopada 2019. godine čuli smo svjedočanstvo svećenika koji je proveo 557 dana u zatočeništvu ISIL-a. Njegovo ime je don Tom Uzhunalil, a od 15. do 22. listopada boravio je u BiH i Hrvatskoj. Posjetio je Međugorje i naš radio, a nakon toga je sudjelovao u večernjem molitvenom programu. U dvorani Ivana Pavla II. svoje svjedočanstvo iznio pred međugorskim hodočasnicima.  Svjedočanstvo koje je proživio u zatočeništvu objavio je u knjizi koju je na hrvatskom jeziku objavila Salesiana, a riječ je o knjizi Čudom živ: 557 dana u rukama isilovaca.

Don Tom Uzhunnalil dolazi iz sela na jugoistoku Indije. Vrijednost života i vjere spoznao je u deveteročlanoj obitelji. Salezijancem je odlučio postati u drugom razredu srednje škole. Svoj „da” Gospodinu rekao je prije 29 godina. Njegovo svećeničko geslo je „Služiti Gospodinu, da bismo služili drugima”. Velika želja bila mu je postati misionarem u Jemenu, biti ondje župnik i duhovnik sestrama Misionarkama ljubavi koje su ondje djelovale. Živeći život u želji za postizanjem radosti i svetosti, don Tom Uzhunnalil doživio je veliku milost od Gospodina. Početkom ožujka 2016. godine, kada je život izgubilo šesnaestero ljudi, don Tom jedini je preživio napad isilovaca na hospicij sestara Misionarki ljubavi u Jemenu. Njegova jednostavnost i skromnost života očituje se u njegovu svjedočanstvu koje je radosno podijelio u Zagrebu, Žepču, Splitu i Međugorju.

S don Tomom je razgovarala kolegica Vedrana Vidović. Razgovor je s engleskog prevodila Tea Sušac. Njegovo svjedočanstvo emitirali smo u dva dijela, u emisiji Međugorske minute, a na našem youtube kanalu donosimo obje emisije.

U prvom dijelu je govorio o napadu na hospicij i svom boravku u zatočeništvu, a u drugom dijelu razgovora don Tom svjedočio je o čudima, istaknuo važnost molitve i oproštenja za duhovni život,  za unutarnji mir…

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne