Don Velimir Tomić prikuplja sredstva za dovršetak crkve u svojoj misiji u Tanzaniji

Don Velimir Tomić, svećenik mostarsko-duvanjske biskupije, kao misionar već 32 godine djeluje u Tanzaniji, zemlji na istoku Afrike uz obalu Indijskog oceana. Tamo je sada jedan od rijetkih preostalih misionara iz Europe. Don Velimir treba našu pomoć za završetak radova na Crkvi.

Don Velimir Tomić djeluje u nadbiskupiji Arusha, u misiji Svetog Križa u Kisongu gdje je do prije dvije godine s njim bio i don Bernard Marjanović. Sada mu u misiji povremeno pomaže domaći svećenik služeći jednu misu nedjeljom. Po svom dolasku u tu misiju don Velimir je zatekao stotinjak kršćana. Prije njega, na područje Miseki koje je sada filijala Kisonga dolazili su indijski svećenici. U misiji Kisongo osnovanoj prije pet godina, sada je 3500 vjernika.

“Biskupija Arusha je jedna od mlađih, iza nje je 50 godina postojanja. Značajna je za taj dio Tanzanije. U blizini je najviši vrh Afrike – Kilimanjaro, zatim Mount Meru. Kroz Arushu prolazi veliki broj turista, jer kroz nju vode putovi za nacionalne parkove. Ona je raznolika, ima nizinskih i brežuljkastih područja. Misija Kisongo je jedno veliko selo s 35 000 ljudi. Imao sam sreću biti u misiji Kisongo u 2012. i uvjeriti se u veličinu misionara Velimira Tomića i nesebičnu predanost kojom radi preko 30 godina. Vječna borba u oskudnim uvjetima i nevjerojatna duhovna dimenzija koju posjeduje dovela ga je do vrhunca stvaranja gdje mu je potrebna i vaša pomoć. Naime nova crkva u blizini Arushe je gotova ali je potrebno da se radovi završe da bi bila funkcionalna’’, kazao je Slobodan Tomić iz Ljubuškog koji prikuplja sredstva za dovršetak crkve.

Pokrenuo je i kampanju čiji je cilj, kako je kazao, prikupljanje za radove na izgrađenoj crkvi: Otvori, prozori, ulazna vrata, keramika, ljepilo, sanitarije, krečenje i dekoriranje unutarnjih i vanjskih zidova, inventar crkve.

Ukupan potreban iznos je minimalno 50.000 eura. Kampanja je postavljena na 10.000 eura i po potrebi će se povećati ako bude većeg interesa i donacija.

Uplate možete vršiti i na račun:

Papinska misijska djela, Ksaverska cesta 12a, Zagreb
IBAN: HR8323600001500109114
Poziv na broj: 303062
S naznakom: don Velimir Tomić-Tanzanija

Razgovor sa Slobodan Tomićem koji je pripremila kolegica Ivana Grbavac poslušajte u audiozapisu, a u video pogledajte i poslušajte što vam poručuje don Velimir Tomić.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne