750 mladih iz cijele BiH u volonterskoj akciji ’72 sata bez kompromisa’

U prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program sedme volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“. Prisutnim medijskim djelatnicima tom prigodom obratili su se Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup i metropolit,  vlč. Šimo Maršić, ravnatelj NCM-a „Ivan Pavao II.“ i Josip Milanović, koordinator akcije i djelatnik NCM-a „Ivan Pavao II.“

Predstavljajući volontersku akciju „72 sata bez kompromisa“, koja je započela današnjom tiskovnom konferencijom don Dražen Kustura, predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije za naš je radio kazao kako se akcija provodi svake druge godine.

„Novost je da se ona ove godine proširila i na područje hercegovačkih biskupija. Akcija promiče volonterizam, odnosno dobrovoljni rad mladih za čitavu zajednicu u kojoj oni žive za različite dobne skupine, počevši od djece do osoba treće životne dobi. Očekuje se sudjelovanje oko 750 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, a ove godine je primjetno da su se uključili i oni malo starijih generacija, odnosno ljudi u najboljim godinama, tako da i oni s mladima žele dati svoj doprinos u realizaciji same akcije“, istaknuo je don Dražen, a opširnije doznajte iz audiozapisa.

Vedrana Vidović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne